- Cze 7, 2007
- 16,273
- 2,355
- 113
Składniki :
- mięso gotowane (tu:wołowina) pozostałe z barszczu czerwonego
- ugotowana włoszczyzna do bazy-rosołu
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka smalcu
- sól
- pieprz (dużo)
Mięso mielimy razem z włoszczyzną. Cebulkę bardzo drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu do delikatnego zezłocenia. Do rondla z usmażoną cebulką dodajemy zmielone mięso z jarzynami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Mieszając wszystko dokładnie, rondel cały czas trzymamy na małym ogniu. Mieszamy do bardzo dokładnego połączenia składników, aż cały farsz będzie ciepły. I już możemy robic paszteciki lub uszka
- mięso gotowane (tu:wołowina) pozostałe z barszczu czerwonego
- ugotowana włoszczyzna do bazy-rosołu
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka smalcu
- sól
- pieprz (dużo)
Mięso mielimy razem z włoszczyzną. Cebulkę bardzo drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu do delikatnego zezłocenia. Do rondla z usmażoną cebulką dodajemy zmielone mięso z jarzynami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Mieszając wszystko dokładnie, rondel cały czas trzymamy na małym ogniu. Mieszamy do bardzo dokładnego połączenia składników, aż cały farsz będzie ciepły. I już możemy robic paszteciki lub uszka
Ostatnią edycję dokonał moderator: