Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Farsz mięsny do uszek i pasztecików.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 781943" data-attributes="member: 4258"><p>Składniki :</p><p></p><p>- mięso gotowane (tu:wołowina) pozostałe z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=26561&view=findpost&p=781940" target="_blank"><strong>barszczu czerwonego</strong></a></p><p>- ugotowana włoszczyzna do bazy-rosołu</p><p>- 1 mała cebulka</p><p>- 1 łyżka smalcu</p><p>- sól</p><p>- pieprz (dużo)</p><p></p><p>Mięso mielimy razem z włoszczyzną. Cebulkę bardzo drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu do delikatnego zezłocenia. Do rondla z usmażoną cebulką dodajemy zmielone mięso z jarzynami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Mieszając wszystko dokładnie, rondel cały czas trzymamy na małym ogniu. Mieszamy do bardzo dokładnego połączenia składników, aż cały farsz będzie ciepły. I już możemy robic paszteciki lub uszka</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 781943, member: 4258"] Składniki : - mięso gotowane (tu:wołowina) pozostałe z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=26561&view=findpost&p=781940"][B]barszczu czerwonego[/B][/URL] - ugotowana włoszczyzna do bazy-rosołu - 1 mała cebulka - 1 łyżka smalcu - sól - pieprz (dużo) Mięso mielimy razem z włoszczyzną. Cebulkę bardzo drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu do delikatnego zezłocenia. Do rondla z usmażoną cebulką dodajemy zmielone mięso z jarzynami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Mieszając wszystko dokładnie, rondel cały czas trzymamy na małym ogniu. Mieszamy do bardzo dokładnego połączenia składników, aż cały farsz będzie ciepły. I już możemy robic paszteciki lub uszka [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Farsz mięsny do uszek i pasztecików.
Top
Bottom