Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Fasolka po bretonsku wg Biedronki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 1244120" data-attributes="member: 9634"><p>Przepis pochodzi z opakowania fasoli jaś karłowy z Biedronki. Zamieszczam go tu, bo podane proporcje sprawiają, ze jest wyjątkowo smaczny.</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">500g fasoli jaś karłowy</li> <li data-xf-list-type="ul">250g kiełbasy</li> <li data-xf-list-type="ul">125g boczku</li> <li data-xf-list-type="ul">140g koncentratu pomidorowego</li> <li data-xf-list-type="ul">2 cebule</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki oliwy</li> <li data-xf-list-type="ul">majeranek</li> <li data-xf-list-type="ul">lisc laurowy</li> <li data-xf-list-type="ul">sól</li> <li data-xf-list-type="ul">pieprz</li> </ul><p></p><p>Fasolę opłukać i zalać wodą na ok. 12h.</p><p>Po namoczeniu zmienić wode i ugotowac z dodatkiem listka laurowego.</p><p>W czasie goowania fasoli poszatkowac cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklic na patelni z odrobiną oliwy.</p><p>Kiedy fasowa będzie miękka, przełozyć zawartość patelni do rondla i gotowac na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy.</p><p>Doprawić majerankiem, sola i pieprzem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 1244120, member: 9634"] Przepis pochodzi z opakowania fasoli jaś karłowy z Biedronki. Zamieszczam go tu, bo podane proporcje sprawiają, ze jest wyjątkowo smaczny. [LIST][*]500g fasoli jaś karłowy [*]250g kiełbasy [*]125g boczku [*]140g koncentratu pomidorowego [*]2 cebule [*]2 łyżki oliwy [*]majeranek [*]lisc laurowy [*]sól [*]pieprz [/LIST] Fasolę opłukać i zalać wodą na ok. 12h. Po namoczeniu zmienić wode i ugotowac z dodatkiem listka laurowego. W czasie goowania fasoli poszatkowac cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklic na patelni z odrobiną oliwy. Kiedy fasowa będzie miękka, przełozyć zawartość patelni do rondla i gotowac na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić majerankiem, sola i pieprzem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Fasolka po bretonsku wg Biedronki
Top
Bottom