Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Fasolka po bretońsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 509101" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #2e8b57"><strong>Fasolka po bretońsku</strong></span></span></p><p>szybka i pyszna</p><p></p><p>[ATTACH=full]61492[/ATTACH]</p><p></p><p>na 2-3 osoby</p><p></p><p>biała lub czerwona fasola w puszce</p><p>cebula</p><p>3 plastry boczku wędzonego</p><p>parówki lub kiełbasa</p><p>2 łyżki majeranku</p><p>1 łyżeczka kminku</p><p>1/2 łyżeczki kolendry</p><p>1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego</p><p>czosnek granulowany - szczypta</p><p>sól i czarny pipierz - do smaku</p><p>koncentrat pomidorowy - 2-3 czubate łyżeczki</p><p>2 łyżeczki mąki</p><p>1 łyżka masła</p><p></p><p></p><p><span style="color: #2e8b57">1.</span> Fasolę przelać do rondelka wraz z zalewą. Dodać ok. 3/4 - 1 szkl wody, zagotować. </p><p>Dodać majeraek roztarty w dłoniach, kminek, kolendrę, pieprz, sól, czosnek. </p><p></p><p><span style="color: #2e8b57">2. </span>Dodać pokrojony w paseczki i podsmażony boczek i pokrojoną kiełbasę lub parówki.</p><p><span style="color: #2e8b57"></span></p><p><span style="color: #2e8b57"></span>3. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy na nim pokrojoną drobno cebulę. Gdy jest gotowa, dodajemy na patelnię mąkę, i robimy zasmażkę (razem z cebulą). </p><p>Zagęszczamy fasolę, mieszając energicznie. (Zagęszczamy w sumie też wg uznania - jedni lubią rzadkie, inni gęściejsze )</p><p></p><p><span style="color: #2e8b57">4.</span> Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Potrawa nie wymaga długiego gotowania, jest już <span style="color: #2e8b57">GOTOWA!</span></p><p></p><p></p><p>Podajemy ze świeżym pieczywem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 509101, member: 2721"] [SIZE=12][COLOR=#2e8b57][B]Fasolka po bretońsku[/B][/COLOR][/SIZE] szybka i pyszna [ATTACH=full]61492[/ATTACH] na 2-3 osoby biała lub czerwona fasola w puszce cebula 3 plastry boczku wędzonego parówki lub kiełbasa 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka kminku 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego czosnek granulowany - szczypta sól i czarny pipierz - do smaku koncentrat pomidorowy - 2-3 czubate łyżeczki 2 łyżeczki mąki 1 łyżka masła [COLOR=#2e8b57]1.[/COLOR] Fasolę przelać do rondelka wraz z zalewą. Dodać ok. 3/4 - 1 szkl wody, zagotować. Dodać majeraek roztarty w dłoniach, kminek, kolendrę, pieprz, sól, czosnek. [COLOR=#2e8b57]2. [/COLOR]Dodać pokrojony w paseczki i podsmażony boczek i pokrojoną kiełbasę lub parówki. [COLOR=#2e8b57] [/COLOR]3. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy na nim pokrojoną drobno cebulę. Gdy jest gotowa, dodajemy na patelnię mąkę, i robimy zasmażkę (razem z cebulą). Zagęszczamy fasolę, mieszając energicznie. (Zagęszczamy w sumie też wg uznania - jedni lubią rzadkie, inni gęściejsze ) [COLOR=#2e8b57]4.[/COLOR] Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Potrawa nie wymaga długiego gotowania, jest już [COLOR=#2e8b57]GOTOWA![/COLOR] Podajemy ze świeżym pieczywem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Fasolka po bretońsku*
Top
Bottom