Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Fasolka po Bretońsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688461" data-attributes="member: 7658"><p>pół kilo fasoli ,,Jaś,,</p><p>pół kilo boczku</p><p>2 laski dobrej kiełbasy (np. torunska, podkarpacka)</p><p>słoiczek przecieru pomidorowego </p><p>przyprawa do fasoli </p><p>2 łyżki wegety</p><p></p><p></p><p>Fasole moczyć przez noc</p><p></p><p></p><p></p><p>Po tym czasie fasole gotować w dużym garnku. Boczek pokroić w kostke, kiełbase w talarki </p><p></p><p></p><p></p><p>Kiedy fasola zacznie robić się miękka dodać boczek i nadal gotować. Gdy boczek zmięknie wrzucić kiełbase i przecier pomidorowy.Wszystko gotowac na małym ogniu. Wsypać całe opakowanie przyprawy do dań z fasoli ( jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw , wsypać pół opakowania) .Dodać wegete. Doprawic do smaku wg. upodobań.</p><p></p><p></p><p></p><p>zasmażka: </p><p></p><p>1 cebula </p><p>2 łyzki margaryny</p><p>6 łyżek mąki</p><p></p><p>Na margarynie podsmażyć pokrojoną w kosteczke cebule, dodać mąke i zrumienić. Fasolke zagęścić zasmażką</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688461, member: 7658"] pół kilo fasoli ,,Jaś,, pół kilo boczku 2 laski dobrej kiełbasy (np. torunska, podkarpacka) słoiczek przecieru pomidorowego przyprawa do fasoli 2 łyżki wegety Fasole moczyć przez noc Po tym czasie fasole gotować w dużym garnku. Boczek pokroić w kostke, kiełbase w talarki Kiedy fasola zacznie robić się miękka dodać boczek i nadal gotować. Gdy boczek zmięknie wrzucić kiełbase i przecier pomidorowy.Wszystko gotowac na małym ogniu. Wsypać całe opakowanie przyprawy do dań z fasoli ( jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw , wsypać pół opakowania) .Dodać wegete. Doprawic do smaku wg. upodobań. zasmażka: 1 cebula 2 łyzki margaryny 6 łyżek mąki Na margarynie podsmażyć pokrojoną w kosteczke cebule, dodać mąke i zrumienić. Fasolke zagęścić zasmażką [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Fasolka po Bretońsku*
Top
Bottom