Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 891494" data-attributes="member: 10341"><p>To było moje drugie danie, bardzo smaczne, po treściwej zupie. Przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;. Podaję proporcje dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>45 - 50 dkg fasolki szparagowej (ja wzięłam zieloną)</p><p>1 łyżka masła ( w przepisie jest margaryna, której nie lubię)</p><p>1/2 szklanki posiekanej szalotki</p><p>1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru</p><p>1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy</p><p>sól</p><p></p><p>Fasolkę gotujemy do miękkości (nie rozgotować!) we wrzącej, lekko osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy będzie miękka odcedzamy i przekładamy do miski. W rondlu roztapiamy masło (margarynę) i przesmażamy na nim szalotkę oraz imbir, po czym dodajemy do nich ugotowaną fasolkę oraz skórkę pomarańczową. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy i podajemy. Może być dodatkiem do mięsa, ryby lub po prostu sama np. z ziemniakami z koperkiem. Ja jadłam solo, bez dodatków i bardzo mi smakowała.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 891494, member: 10341"] To było moje drugie danie, bardzo smaczne, po treściwej zupie. Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". Podaję proporcje dla 4 osób. [B]Składniki[/B] 45 - 50 dkg fasolki szparagowej (ja wzięłam zieloną) 1 łyżka masła ( w przepisie jest margaryna, której nie lubię) 1/2 szklanki posiekanej szalotki 1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy sól Fasolkę gotujemy do miękkości (nie rozgotować!) we wrzącej, lekko osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy będzie miękka odcedzamy i przekładamy do miski. W rondlu roztapiamy masło (margarynę) i przesmażamy na nim szalotkę oraz imbir, po czym dodajemy do nich ugotowaną fasolkę oraz skórkę pomarańczową. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy i podajemy. Może być dodatkiem do mięsa, ryby lub po prostu sama np. z ziemniakami z koperkiem. Ja jadłam solo, bez dodatków i bardzo mi smakowała. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
Top
Bottom