Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa po prowansalsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1088556" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszna. Jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie, ze świeżym pieczywem.</p><p>Na podstawie książki Aliny Stradeckiej &quot;Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska&quot;.</p><p></p><p>[ATTACH=full]60910[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g zielonej fasolki szparagowej</p><p>1 duża cebula</p><p>3 pomidory</p><p>100 ml passaty pomidorowej</p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>sol i pierz do smaku</p><p></p><p>Fasolkę ugotować ( ale nie rozgotować).</p><p>Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżach oleju. Dodać obrane, pokrojone w kostkę pomidory, posiekany ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Dodać passatę i dusić do miękkości pomidorów. Doprawić sola i pierzem, po czym dodać fasolkę i wymieszać, chwilę razem dusić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1088556, member: 2721"] Pyszna. Jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie, ze świeżym pieczywem. Na podstawie książki Aliny Stradeckiej "Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska". [ATTACH=full]60910[/ATTACH] 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 duża cebula 3 pomidory 100 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sol i pierz do smaku Fasolkę ugotować ( ale nie rozgotować). Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżach oleju. Dodać obrane, pokrojone w kostkę pomidory, posiekany ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Dodać passatę i dusić do miękkości pomidorów. Doprawić sola i pierzem, po czym dodać fasolkę i wymieszać, chwilę razem dusić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa po prowansalsku
Top
Bottom