Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa z kukurydzą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1650790" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Fasolka szparagowa z kukurydzą </span></span></p><p></p><p></p><p></p><p>500 g fasolki szparagowej pokrojonej w 3 cm kawałki</p><p>1 puszka kukurydzy</p><p></p><p></p><p>4 łyżki masła</p><p>150 g pokrojonej w kostkę cebuli</p><p>1 łyżka mąki</p><p>100 ml mleka</p><p>100 g żółtego startego sera (Cheddar)</p><p>1 duża czerwona papryka i 1-2 chili</p><p>Płaska łyżeczka sosu Tabasco</p><p>2 łyżeczki sosu worcestershire</p><p></p><p> 1.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie pół miękka. Odcedzamy</p><p> 2.Na maśłe smażymy cebulę. Cebulę posypujemy mąką. Dodajemy mleko i ser. Gotujemy ok 1 minuty. Dodajemy pokrojone w paski (3-4 mm) papryki i chili, ugotowaną fasolkę, kukurydzę z puszki oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i pod przykryciem dusimy ok 10 minut.</p><p></p><p>Ps Potrawa w oryginalnym wykonaniu powinna być bardzo ostra, bo zamiast słodkiej czerwonej papryki powinno być 2 słoiki ( każdy 3 uncje) pokrojonej papryki pimientos i dodatkowo łyżka tabascos</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1650790, member: 140"] [SIZE=14][FONT=Comic Sans MS]Fasolka szparagowa z kukurydzą [/FONT][/SIZE] 500 g fasolki szparagowej pokrojonej w 3 cm kawałki 1 puszka kukurydzy 4 łyżki masła 150 g pokrojonej w kostkę cebuli 1 łyżka mąki 100 ml mleka 100 g żółtego startego sera (Cheddar) 1 duża czerwona papryka i 1-2 chili Płaska łyżeczka sosu Tabasco 2 łyżeczki sosu worcestershire 1.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie pół miękka. Odcedzamy 2.Na maśłe smażymy cebulę. Cebulę posypujemy mąką. Dodajemy mleko i ser. Gotujemy ok 1 minuty. Dodajemy pokrojone w paski (3-4 mm) papryki i chili, ugotowaną fasolkę, kukurydzę z puszki oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i pod przykryciem dusimy ok 10 minut. Ps Potrawa w oryginalnym wykonaniu powinna być bardzo ostra, bo zamiast słodkiej czerwonej papryki powinno być 2 słoiki ( każdy 3 uncje) pokrojonej papryki pimientos i dodatkowo łyżka tabascos [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Top
Bottom