Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa z kukurydzą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1650817" data-attributes="member: 2354"><p>No niezupelnie bardzo ostra. Pimiento (po hiszpansku)/pimento ( po portugalsku) to odmiany papryki raczej lagodnej, te w sloikach sa marynowane i nieostre i maja specyficzny smak, tak, ze podmiana na duza swieza papryke niekonieczne daje wlasciwy smak potrawie. Jest tez kilka ostrych odmian, ale nie te w tym przepisie. Ostrosc da tabasco (zalezy ile) i ewentualnie chili (zalezy ktorej odmiany) tylko.</p><p></p><p>Tu podaje link na temat i fragment z Wikipedii:</p><p></p><p><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Pimiento" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/Pimiento</a></p><p></p><p></p><p></p><p>A pimiento (Spanish pronunciation: [pi&#712;mjento]), pimento, or cherry pepper is a variety of large, red, heart-shaped chili pepper (Capsicum annuum) that measures 3 to 4 in (7 to 10 cm) long and 2 to 3 in (5 to 7 cm) wide (medium, elongate).</p><p></p><p>The flesh of the pimiento is sweet, succulent, and more aromatic than that of the red bell pepper. Some varieties of the pimiento type are hot, including the Floral Gem and Santa Fe Grande varieties. The fruits are typically used fresh or pickled. The pimiento has one of the lowest Scoville scale ratings of any chili pepper.</p><p></p><p>czyli - ( w skrocie) jest slodka i bardziej aromatyczna niz papryka dzwon i ma najnizsza ostrosc wg. skali Scoville...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1650817, member: 2354"] No niezupelnie bardzo ostra. Pimiento (po hiszpansku)/pimento ( po portugalsku) to odmiany papryki raczej lagodnej, te w sloikach sa marynowane i nieostre i maja specyficzny smak, tak, ze podmiana na duza swieza papryke niekonieczne daje wlasciwy smak potrawie. Jest tez kilka ostrych odmian, ale nie te w tym przepisie. Ostrosc da tabasco (zalezy ile) i ewentualnie chili (zalezy ktorej odmiany) tylko. Tu podaje link na temat i fragment z Wikipedii: [URL="https://en.wikipedia.org/wiki/Pimiento"]https://en.wikipedia.org/wiki/Pimiento[/URL] A pimiento (Spanish pronunciation: [piˈmjento]), pimento, or cherry pepper is a variety of large, red, heart-shaped chili pepper (Capsicum annuum) that measures 3 to 4 in (7 to 10 cm) long and 2 to 3 in (5 to 7 cm) wide (medium, elongate). The flesh of the pimiento is sweet, succulent, and more aromatic than that of the red bell pepper. Some varieties of the pimiento type are hot, including the Floral Gem and Santa Fe Grande varieties. The fruits are typically used fresh or pickled. The pimiento has one of the lowest Scoville scale ratings of any chili pepper. czyli - ( w skrocie) jest slodka i bardziej aromatyczna niz papryka dzwon i ma najnizsza ostrosc wg. skali Scoville... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Top
Bottom