Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa z sosem parmezanowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1043913" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]58115[/ATTACH]</p><p></p><p>Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli. ( Dla 2 osób do obiadu używam zazwyczaj ok 30. dag fasoli).</p><p></p><p>Kiedy już będzie gotowa - odcedzić, zachowując 100-150 ml wody, w której się gotowała.</p><p></p><p>Sos:</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżka mąki pszennej</p><p>100 ml wody z fasoli</p><p>100 ml mleka</p><p>1 łyżka utartego drobno parmezanu</p><p>szczypta tartej gałki muszkatołowej</p><p>czarny świeżo zmielony pieprz i sól do smaku.</p><p></p><p>W rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła. Dodać 1 łyżkę mąki pszennej, wymieszać. Dodać wodę wraz z mlekiem, wymieszać. Dodać 1 łyżkę tartego parmezanu oraz szczyptę gałki muszkatołowej, czarny pieprz i sól do smaku. Fasolkę dodać do sosu, wymieszać i chwilę razem podgrzewać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1043913, member: 2721"] [ATTACH=full]58115[/ATTACH] Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli. ( Dla 2 osób do obiadu używam zazwyczaj ok 30. dag fasoli). Kiedy już będzie gotowa - odcedzić, zachowując 100-150 ml wody, w której się gotowała. Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 100 ml wody z fasoli 100 ml mleka 1 łyżka utartego drobno parmezanu szczypta tartej gałki muszkatołowej czarny świeżo zmielony pieprz i sól do smaku. W rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła. Dodać 1 łyżkę mąki pszennej, wymieszać. Dodać wodę wraz z mlekiem, wymieszać. Dodać 1 łyżkę tartego parmezanu oraz szczyptę gałki muszkatołowej, czarny pieprz i sól do smaku. Fasolkę dodać do sosu, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Fasolka szparagowa z sosem parmezanowym
Top
Bottom