- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
faspla szparagowa, 1,5 kg
cebula, 30 dkg
marchew, 30 dkg
olej, 100 ml
cukier, 3 łyżki
sól, 1 łyżka
ocet 10%, 2-3 łyżki
przecier pomidorowy, 1/2 litra (kupuję w kartonie sam lub z bazylią albo czosnkiem)
liść laurowy, 1 szt
pieprz, do smaku
1. Fasolę obgotować,ale żeby nie była zbyt miękka
pokroić na dowolne kawałki.
Cebule pokroić w talarki,marchew
zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
poddusić razem na oleju,dodać wszystkie
przyprawy dobrze wymieszać
.Przelać sos do fasoli i dusić razem 10 minut.
Jeszcze gorące nakładać można w słoiki i pasteryzować 20 min.
cebula, 30 dkg
marchew, 30 dkg
olej, 100 ml
cukier, 3 łyżki
sól, 1 łyżka
ocet 10%, 2-3 łyżki
przecier pomidorowy, 1/2 litra (kupuję w kartonie sam lub z bazylią albo czosnkiem)
liść laurowy, 1 szt
pieprz, do smaku
1. Fasolę obgotować,ale żeby nie była zbyt miękka
pokroić na dowolne kawałki.
Cebule pokroić w talarki,marchew
zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
poddusić razem na oleju,dodać wszystkie
przyprawy dobrze wymieszać
.Przelać sos do fasoli i dusić razem 10 minut.
Jeszcze gorące nakładać można w słoiki i pasteryzować 20 min.