fasolka w sosie pomidorowym

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
faspla szparagowa, 1,5 kg
cebula, 30 dkg
marchew, 30 dkg
olej, 100 ml
cukier, 3 łyżki
sól, 1 łyżka
ocet 10%, 2-3 łyżki
przecier pomidorowy, 1/2 litra (kupuję w kartonie sam lub z bazylią albo czosnkiem)
liść laurowy, 1 szt
pieprz, do smaku
1. Fasolę obgotować,ale żeby nie była zbyt miękka:)
pokroić na dowolne kawałki.
Cebule pokroić w talarki,marchew
zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
poddusić razem na oleju,dodać wszystkie
przyprawy dobrze wymieszać
.Przelać sos do fasoli i dusić razem 10 minut.
Jeszcze gorące nakładać można w słoiki i pasteryzować 20 min.
 

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
iluana @ 14 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1317360fasolka żółta czy zielona ? Czy nie ma znaczenia ?
Bez znaczenia
icon_lol.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy