Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Fasolka, ziemniaki i makaron
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1536828" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Fasolka, ziemniaki i makaron</strong></span></p><p></p><p>Danie uniwersalne do wszelkiego rodzaju mięsa i sosów.</p><p></p><p>[ATTACH=full]90018[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g fasolki szparagowej</p><p>300 g ziemniaków</p><p>200 makaronu (suchego)</p><p>1 łyżeczka masła</p><p>sól</p><p></p><p>1.Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy w 3 cm kawałki.</p><p>2.Ziemniaki obieramy i kroimy w 3 mm krążki.</p><p>3.Do posolonej gotującej się wody dodajemy fasolkę szparagową. Po 5 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki, a po następnych 5 minutach połamany makaron. Gotujemy jeszcze 10 minut, pod sam koniec dodając masło.</p><p>Odcedzamy i podajemy na ciepło jako dodatek do wszelkiego rodzaj mięs (sznycle, mielone, pieczenie, gulasze, udka kurze itp)</p><p></p><p>Ps.Jeżeli potrawę wymieszamy z pesto mamy natychmiast pełen szybki obiad.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1536828, member: 140"] [SIZE=14][B]Fasolka, ziemniaki i makaron[/B][/SIZE] Danie uniwersalne do wszelkiego rodzaju mięsa i sosów. [ATTACH=full]90018[/ATTACH] 300 g fasolki szparagowej 300 g ziemniaków 200 makaronu (suchego) 1 łyżeczka masła sól 1.Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy w 3 cm kawałki. 2.Ziemniaki obieramy i kroimy w 3 mm krążki. 3.Do posolonej gotującej się wody dodajemy fasolkę szparagową. Po 5 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki, a po następnych 5 minutach połamany makaron. Gotujemy jeszcze 10 minut, pod sam koniec dodając masło. Odcedzamy i podajemy na ciepło jako dodatek do wszelkiego rodzaj mięs (sznycle, mielone, pieczenie, gulasze, udka kurze itp) Ps.Jeżeli potrawę wymieszamy z pesto mamy natychmiast pełen szybki obiad. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Fasolka, ziemniaki i makaron
Top
Bottom