Fasolowo - jarzynowa z zacierkami

Pela

Member
Lis 21, 2008
560
0
0
Moja pierwsza zupa w ramach tygodnia zup na przedwiośniu

Składniki:
- 10 dkg boczku
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka białej fasolki
- kilka łyżek koncentratu pomidorowego)
- 5 łyżek oleju
- 3 marchewki
- 1 seler korzeniowy
- 3 ziemniaki
- 10 sztuk brukselki (mrożonej)
- ćwierć główki włoskiej kapusty
- kilka łyżek suchych zacierek
- po 1 łyżce suszonego majeranku, tymianku i natki pietruszki
- sól, pieprz

Cebulę i czosnek pokroić, przesmażyć na oleju.
Dodać pokrojony w kostkę boczek.
Zalać 2 litrami wody, pogotować ok. 20 minut.
Następnie dodawać w kolejności:
marchewki pokrojone w talarki - gotować 10 minut,
potem kapustę pokrojoną w paski - gotować 10 minut,
ziemniaki (w kostkę) i selera (w paski) oraz wszystkie przyprawy.
Kilka minut przed końcem gotowania dodać fasolkę osączoną z zalewy i wrzucić suche zacierki.
Gdy wszystko jest miękkie dodać koncentrat, zagotować - ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

zupa_fasolowa2p.JPG
 

Załączniki

  • zupa_fasolowa2p.JPG
    zupa_fasolowa2p.JPG
    45.6 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy