Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Fasolowo - jarzynowa z zacierkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 953584" data-attributes="member: 12418"><p>Moja pierwsza zupa w ramach tygodnia zup na przedwiośniu</p><p></p><p>Składniki:</p><p>- 10 dkg boczku</p><p>- 2 cebule</p><p>- 2 ząbki czosnku</p><p>- 1 puszka białej fasolki</p><p>- kilka łyżek koncentratu pomidorowego)</p><p>- 5 łyżek oleju</p><p>- 3 marchewki</p><p>- 1 seler korzeniowy</p><p>- 3 ziemniaki</p><p>- 10 sztuk brukselki (mrożonej)</p><p>- ćwierć główki włoskiej kapusty</p><p>- kilka łyżek suchych zacierek</p><p>- po 1 łyżce suszonego majeranku, tymianku i natki pietruszki</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Cebulę i czosnek pokroić, przesmażyć na oleju.</p><p>Dodać pokrojony w kostkę boczek.</p><p>Zalać 2 litrami wody, pogotować ok. 20 minut.</p><p>Następnie dodawać w kolejności:</p><p>marchewki pokrojone w talarki - gotować 10 minut,</p><p>potem kapustę pokrojoną w paski - gotować 10 minut,</p><p>ziemniaki (w kostkę) i selera (w paski) oraz wszystkie przyprawy.</p><p>Kilka minut przed końcem gotowania dodać fasolkę osączoną z zalewy i wrzucić suche zacierki.</p><p>Gdy wszystko jest miękkie dodać koncentrat, zagotować - ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.</p><p></p><p>[ATTACH=full]50514[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 953584, member: 12418"] Moja pierwsza zupa w ramach tygodnia zup na przedwiośniu Składniki: - 10 dkg boczku - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 1 puszka białej fasolki - kilka łyżek koncentratu pomidorowego) - 5 łyżek oleju - 3 marchewki - 1 seler korzeniowy - 3 ziemniaki - 10 sztuk brukselki (mrożonej) - ćwierć główki włoskiej kapusty - kilka łyżek suchych zacierek - po 1 łyżce suszonego majeranku, tymianku i natki pietruszki - sól, pieprz Cebulę i czosnek pokroić, przesmażyć na oleju. Dodać pokrojony w kostkę boczek. Zalać 2 litrami wody, pogotować ok. 20 minut. Następnie dodawać w kolejności: marchewki pokrojone w talarki - gotować 10 minut, potem kapustę pokrojoną w paski - gotować 10 minut, ziemniaki (w kostkę) i selera (w paski) oraz wszystkie przyprawy. Kilka minut przed końcem gotowania dodać fasolkę osączoną z zalewy i wrzucić suche zacierki. Gdy wszystko jest miękkie dodać koncentrat, zagotować - ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. [ATTACH=full]50514[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Fasolowo - jarzynowa z zacierkami
Top
Bottom