- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
6 papryk
70 dag mieszanego mięsa mielonego
1 czerstwa bułeczka
1 puszka kukurydzy
1,5 cebuli
3 cebulki dymki
pół pęczka natki
1 jajko
sól, pieprz, słodka papryka
200 ml bulionu warzywnego
15 dag tartego żółtego sera
Moczymy bułkę, rozgniatamy, dodajemy do mięsa. Cebulę obieramy, siekamy. Cebulę oraz jajko dorzucamy do mięsa, wyrabiamy. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Kukurydzę odcedzamy, natkę płuczemy i drobno siekamy. Dymkę obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę kroimy w cieniutkie plasterki. Paprykę myjemy, odkrajamy wierzch. Oczyszczamy papryki z nasion i błonek. Wierzchy papryki kroimy w drobniutką kosteczkę. Pokrojone w kostki wierzchy papryki, dymkę, posiekaną natkę oraz kukurydzę dodajemy do mięsa. Wyrabiamy. Powstałą masą napełniamy papryki. Bulion wlewamy do naczynia w którym będziemy zapiekać paprykę. Na bulionie ustawiamy papryki wypełnione mięsną masą. Posypujemy wierzch papryki grubą warstwą tartego sera. Zapiekamy 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego
Źródło: "Moje gotowanie"
70 dag mieszanego mięsa mielonego
1 czerstwa bułeczka
1 puszka kukurydzy
1,5 cebuli
3 cebulki dymki
pół pęczka natki
1 jajko
sól, pieprz, słodka papryka
200 ml bulionu warzywnego
15 dag tartego żółtego sera
Moczymy bułkę, rozgniatamy, dodajemy do mięsa. Cebulę obieramy, siekamy. Cebulę oraz jajko dorzucamy do mięsa, wyrabiamy. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Kukurydzę odcedzamy, natkę płuczemy i drobno siekamy. Dymkę obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę kroimy w cieniutkie plasterki. Paprykę myjemy, odkrajamy wierzch. Oczyszczamy papryki z nasion i błonek. Wierzchy papryki kroimy w drobniutką kosteczkę. Pokrojone w kostki wierzchy papryki, dymkę, posiekaną natkę oraz kukurydzę dodajemy do mięsa. Wyrabiamy. Powstałą masą napełniamy papryki. Bulion wlewamy do naczynia w którym będziemy zapiekać paprykę. Na bulionie ustawiamy papryki wypełnione mięsną masą. Posypujemy wierzch papryki grubą warstwą tartego sera. Zapiekamy 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego

Źródło: "Moje gotowanie"
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: