Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Faszerowana wołowina
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1598296" data-attributes="member: 10341"><p>Nie wiem od kogo otrzymałam doskonałą broszurkę wydaną porzez czasopismo &quot;Pani domu poleca&quot;. bZFscynowała mnie ta faszerowana wołowina i oczywiście zrobiłam , ale z mniejszej porcji. Żeby ją przyrządzić na rodzinny obiad potrzebujemy:</p><p> - 1,2 kg udżca wołowego</p><p> - 2 kolorowe papryki</p><p> - cukiinia</p><p> - 5 dkg suszonego parmezanu</p><p> - kieliszek czerwonego wytrawnehgo wina</p><p> - po 2 łyżki oleju i masła</p><p> - 2 - 3 ząbki czosnku</p><p> - cebula</p><p> - zioła prowansalskie, sól, pieprz</p><p></p><p>Mięso po umyciu i osuszeniu nacieramy mieszanką ziół prowansalskich, soli i pieprzu.. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso na rumiano ze wszystkich stron. Podlewamy czerwonym winem oraz wodą i dusimy pod przykryciem 40 minut. (Ja jestem przewrażliwiona na punkcie miękkości, więc duszę dłużej, a najczęściej zapominamj o zegarku, ty6lko bez przesady) W tym czasie warzywa myjemy, cukinię i oczyszczone z pestek papryki kroimy w drobną kostkę. Cebul e i czosnek obieramy, siekamy i8 szklimy na maśle na patelni. Dodajemy papryki oraz cukinię i dusimy razem, aż odparuje cały płyn. Następnie4 studzimy, mieszamy z parmezanem i doprawiamy do smaku ziołami, solą oraz pieprzem. Gdy pieczeń będzie na wpół miękka, naciąć ją głęboko co 3 cm, nie przecinając do końca. W nacięcia włożyć farsz z papryki i mocno ścisnąć (można obwiązać nicią kuchenną). Pieczeń dusić do miękkości kolejne 40 lub trochę więcej minut, podlewajac czerewonym winem.</p><p>Taka porcja powinna wystarczyć dla 6 osób. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1598296, member: 10341"] Nie wiem od kogo otrzymałam doskonałą broszurkę wydaną porzez czasopismo "Pani domu poleca". bZFscynowała mnie ta faszerowana wołowina i oczywiście zrobiłam , ale z mniejszej porcji. Żeby ją przyrządzić na rodzinny obiad potrzebujemy: - 1,2 kg udżca wołowego - 2 kolorowe papryki - cukiinia - 5 dkg suszonego parmezanu - kieliszek czerwonego wytrawnehgo wina - po 2 łyżki oleju i masła - 2 - 3 ząbki czosnku - cebula - zioła prowansalskie, sól, pieprz Mięso po umyciu i osuszeniu nacieramy mieszanką ziół prowansalskich, soli i pieprzu.. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso na rumiano ze wszystkich stron. Podlewamy czerwonym winem oraz wodą i dusimy pod przykryciem 40 minut. (Ja jestem przewrażliwiona na punkcie miękkości, więc duszę dłużej, a najczęściej zapominamj o zegarku, ty6lko bez przesady) W tym czasie warzywa myjemy, cukinię i oczyszczone z pestek papryki kroimy w drobną kostkę. Cebul e i czosnek obieramy, siekamy i8 szklimy na maśle na patelni. Dodajemy papryki oraz cukinię i dusimy razem, aż odparuje cały płyn. Następnie4 studzimy, mieszamy z parmezanem i doprawiamy do smaku ziołami, solą oraz pieprzem. Gdy pieczeń będzie na wpół miękka, naciąć ją głęboko co 3 cm, nie przecinając do końca. W nacięcia włożyć farsz z papryki i mocno ścisnąć (można obwiązać nicią kuchenną). Pieczeń dusić do miękkości kolejne 40 lub trochę więcej minut, podlewajac czerewonym winem. Taka porcja powinna wystarczyć dla 6 osób. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Faszerowana wołowina
Bottom