Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane jajka na twardo z szynką i pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1220530" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]69156[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepisów na faszerowane jajka są dziesiątki. My lubimy tak:</p><p></p><p>8-10 jajek</p><p>4 plastry szynki</p><p>4-6 pieczarek</p><p>garść startego zółtego sera</p><p>majonez</p><p>musztarda</p><p></p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>olej do smażenia pieczarek</p><p></p><p>To jedna z tych rzeczy, które naprawdę robi się na oko, zatem szczegółowe proporcje nie są konieczne. Ja przeważnie przygotowuję porcję z 8-10 jajek.</p><p></p><p>Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąc do salaterki.</p><p></p><p>Pieczarki zetrzeć na tarce i zrumienić na niewielkiej ilości oleju.</p><p></p><p>W salaterce przygotować dość zwartą masę z żółtek, usmażonych pieczarek, bardzo drobno pokrojonej w kostkę szynki i startego sera żółtego.</p><p>Dodać 1-2 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę musztardy. Doprawić ew. do smaku solą i pieprzem.</p><p></p><p>Jajka faszerować przygotowaną masą. Ozdobić w dowolny sposób.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1220530, member: 2721"] [ATTACH=full]69156[/ATTACH] Przepisów na faszerowane jajka są dziesiątki. My lubimy tak: 8-10 jajek 4 plastry szynki 4-6 pieczarek garść startego zółtego sera majonez musztarda sól, pieprz olej do smażenia pieczarek To jedna z tych rzeczy, które naprawdę robi się na oko, zatem szczegółowe proporcje nie są konieczne. Ja przeważnie przygotowuję porcję z 8-10 jajek. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąc do salaterki. Pieczarki zetrzeć na tarce i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. W salaterce przygotować dość zwartą masę z żółtek, usmażonych pieczarek, bardzo drobno pokrojonej w kostkę szynki i startego sera żółtego. Dodać 1-2 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę musztardy. Doprawić ew. do smaku solą i pieprzem. Jajka faszerować przygotowaną masą. Ozdobić w dowolny sposób. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane jajka na twardo z szynką i pieczarkami*
Top
Bottom