Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Faszerowane Kafty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1522749" data-attributes="member: 1142"><p>Piglet, smak oczywiscie bedzie inny, a i struktura sie zmieni - wolowina po ugotowaniu jest bardziej sucha, a w kombinacja pol na pol jagnieciny i wolowiny daje oczekiwany koftowy efekt. Jesli jadlas Kabede kiedykolwiek to bedziesz wiedziec o co mi chodzi. W dodatku te kafty sa faszerowane i w farszu jest sumak, ktory neutralizuje smak typowy dla miesa jagniecego/baraniego. Na dodatek mozesz dodac sumaku do miesa mielonego. </p><p></p><p>Jedlismy te roladki rowniez na zimno, daja sie swietnie kroic. Mysle, ze mozna podac je w picie z salatkami i sosami - upiec jak w przepisie tylko bez sosu tahini, sosem polac juz w picie. Tak zrobie nastepnym razem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1522749, member: 1142"] Piglet, smak oczywiscie bedzie inny, a i struktura sie zmieni - wolowina po ugotowaniu jest bardziej sucha, a w kombinacja pol na pol jagnieciny i wolowiny daje oczekiwany koftowy efekt. Jesli jadlas Kabede kiedykolwiek to bedziesz wiedziec o co mi chodzi. W dodatku te kafty sa faszerowane i w farszu jest sumak, ktory neutralizuje smak typowy dla miesa jagniecego/baraniego. Na dodatek mozesz dodac sumaku do miesa mielonego. Jedlismy te roladki rowniez na zimno, daja sie swietnie kroic. Mysle, ze mozna podac je w picie z salatkami i sosami - upiec jak w przepisie tylko bez sosu tahini, sosem polac juz w picie. Tak zrobie nastepnym razem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Faszerowane Kafty
Top
Bottom