Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Faszerowane ogórki z grilla
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1625664" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Faszerowane ogórki z grilla</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96517[/ATTACH]</p><p></p><p>4 nieduże ogórki</p><p>300 g pieczarek</p><p>2 cebule</p><p>1 czerwona papryka</p><p>Łyżka masła</p><p>Pęczek natki pietruszki</p><p>2 łyżki oleju</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżka bułki tartej</p><p>150 g sera żółtego lub mozzarelli</p><p>Sól, pieprz</p><p></p><p>Umyte cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ, żeby zrobić miejsce na farsz.</p><p></p><p>Wydrążoną cukinię lekko posolić i odstawić na bok.</p><p></p><p>Miąższ podsmażyć na maśle.</p><p></p><p>Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone drobno pieczarki (lub starte na tarce o dużych oczkach), z równie drobno pokrojoną cebulą.</p><p></p><p>Chwilę smażyć, aż wyparuje cała woda z pieczarek.</p><p></p><p>Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze 5 minut.</p><p></p><p>Farsz pieczarkowy połączyć z miąższem z cukinii, dodać pokrojoną natkę pietruszki, surowe jajko i bułkę tartą.</p><p></p><p>Doprawić solą i pieprzem.</p><p></p><p>Wszystko dokładnie wymieszać.</p><p></p><p>Przygotowanym farszem napełnić cukinie, ułożyć na tackach do grilla i grillować, aż cukinia będzie miękka.</p><p></p><p>Pod koniec grillowania posypać startym serem i poczekać aż się rozpuści.</p><p>Ps. Przepis jest pod mocnym wpływem podobnego przepisu podanego na stronie <a href="https://www.winiary.pl/przepis.aspx/74651/faszerowana-cukinia-z-grilla" target="_blank">https://www.winiary.pl/przepis.aspx/74651/f...ukinia-z-grilla</a>.</p><p>Ps.2 Oczywiście zamiast ogórka można użyć cukinię.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1625664, member: 140"] [SIZE=14][B]Faszerowane ogórki z grilla[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96517[/ATTACH] 4 nieduże ogórki 300 g pieczarek 2 cebule 1 czerwona papryka Łyżka masła Pęczek natki pietruszki 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 150 g sera żółtego lub mozzarelli Sól, pieprz Umyte cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ, żeby zrobić miejsce na farsz. Wydrążoną cukinię lekko posolić i odstawić na bok. Miąższ podsmażyć na maśle. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone drobno pieczarki (lub starte na tarce o dużych oczkach), z równie drobno pokrojoną cebulą. Chwilę smażyć, aż wyparuje cała woda z pieczarek. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze 5 minut. Farsz pieczarkowy połączyć z miąższem z cukinii, dodać pokrojoną natkę pietruszki, surowe jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić cukinie, ułożyć na tackach do grilla i grillować, aż cukinia będzie miękka. Pod koniec grillowania posypać startym serem i poczekać aż się rozpuści. Ps. Przepis jest pod mocnym wpływem podobnego przepisu podanego na stronie [URL="https://www.winiary.pl/przepis.aspx/74651/faszerowana-cukinia-z-grilla"]https://www.winiary.pl/przepis.aspx/74651/f...ukinia-z-grilla[/URL]. Ps.2 Oczywiście zamiast ogórka można użyć cukinię. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Faszerowane ogórki z grilla
Top
Bottom