Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane pieczarki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1011133" data-attributes="member: 2755"><p>Składniki (na 7 pieczarek):</p><p></p><p>7 większych pieczarek</p><p>1 duża cebula</p><p>0.5 czerwonej papryki</p><p>0.5 białej papryki (może być też żółta lub zielona)</p><p>4 nitki szczypiora z dymki</p><p>garść tartego żółtego sera (w moim przypadku pokrojony drobno ser w plasterkach)</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Pieczarki obieramy. Wykrawamy im nóżki i kroimy je w drobną kostkę. Cebulę obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Szczypior kroimy drobno. Na rozgrzany olej (oliwę - ja miałam tylko olej) wrzucamy cebulę i paprykę i podsmażamy. Następnie wrzucamy nóżki pieczarek i szczypior. Podduszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i mieszamy z tartym serem. Otrzymany farsz układamy w kapeluszach pieczarek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55314[/ATTACH]</p><p></p><p>Nafaszerowane pieczarki owijamy w folię aluminiową i kładziemy na mocno rozgrzanego grilla kapeluszami do dołu. Pieczemy ok. 20 -25 minut. 2 - 3 minuty przed końcem pieczenia przekręcamy pieczarki farszem do dołu, aby farsz był bardzo ciepły. Zdejmujemy z grilla, odwijamy z folii.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55317[/ATTACH]</p><p></p><p>Takie pieczarki można przygotować również w piekarniku. Po owinięciu w folię wstawiamy na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.</p><p></p><p>Dwie niewidoczne na zdjęciu pieczarki zostały przyrządzone bez żółtego sera. U mnie ser z racji warunków polowych był w formie pokrojonych w kostkę plasterków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1011133, member: 2755"] Składniki (na 7 pieczarek): 7 większych pieczarek 1 duża cebula 0.5 czerwonej papryki 0.5 białej papryki (może być też żółta lub zielona) 4 nitki szczypiora z dymki garść tartego żółtego sera (w moim przypadku pokrojony drobno ser w plasterkach) sól, pieprz Pieczarki obieramy. Wykrawamy im nóżki i kroimy je w drobną kostkę. Cebulę obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Szczypior kroimy drobno. Na rozgrzany olej (oliwę - ja miałam tylko olej) wrzucamy cebulę i paprykę i podsmażamy. Następnie wrzucamy nóżki pieczarek i szczypior. Podduszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i mieszamy z tartym serem. Otrzymany farsz układamy w kapeluszach pieczarek. [ATTACH=full]55314[/ATTACH] Nafaszerowane pieczarki owijamy w folię aluminiową i kładziemy na mocno rozgrzanego grilla kapeluszami do dołu. Pieczemy ok. 20 -25 minut. 2 - 3 minuty przed końcem pieczenia przekręcamy pieczarki farszem do dołu, aby farsz był bardzo ciepły. Zdejmujemy z grilla, odwijamy z folii. [ATTACH=full]55317[/ATTACH] Takie pieczarki można przygotować również w piekarniku. Po owinięciu w folię wstawiamy na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Dwie niewidoczne na zdjęciu pieczarki zostały przyrządzone bez żółtego sera. U mnie ser z racji warunków polowych był w formie pokrojonych w kostkę plasterków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane pieczarki*
Bottom