Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane pomidory w zalewie octowej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Qrtschak" data-source="post: 1392979" data-attributes="member: 40135"><p>Składniki:</p><p></p><p>- pomidory typu Lima</p><p>- papryka pepperoni</p><p>- czosnek</p><p>- seler naciowy</p><p></p><p>Zalewa:</p><p></p><p>- 0,5 szklanki octu</p><p>- 1 łyżka octu balsamicznego</p><p>- 2 łyżki cukru</p><p>- 1 łyżka soli</p><p>- pieprz</p><p>- angielskie ziele</p><p>- liść laurowy</p><p></p><p>Pomidorki nacinamy wzdłuż i wewnątrz po bokach. Wkładamy do środka czosnek, pokrojony seler naciowy i ostrą papryczkę.</p><p>Gotujemy wodę z łyżką soli, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyłączamy by przestała wrzeć i dodajemy 2 łyżki cukru, połowę szklanki octu i łyżkę octu balsamicznego. Do gorącej zalewy wkładamy nasze pomidorki i odstawiamy w chłodne miejsce. Gotowe są już na drugi dzień lecz najlepiej smakują po trzech, o ile dotrwają.</p><p></p><p></p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Qrtschak, post: 1392979, member: 40135"] Składniki: - pomidory typu Lima - papryka pepperoni - czosnek - seler naciowy Zalewa: - 0,5 szklanki octu - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki cukru - 1 łyżka soli - pieprz - angielskie ziele - liść laurowy Pomidorki nacinamy wzdłuż i wewnątrz po bokach. Wkładamy do środka czosnek, pokrojony seler naciowy i ostrą papryczkę. Gotujemy wodę z łyżką soli, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyłączamy by przestała wrzeć i dodajemy 2 łyżki cukru, połowę szklanki octu i łyżkę octu balsamicznego. Do gorącej zalewy wkładamy nasze pomidorki i odstawiamy w chłodne miejsce. Gotowe są już na drugi dzień lecz najlepiej smakują po trzech, o ile dotrwają. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane pomidory w zalewie octowej*
Top
Bottom