Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane Portobello
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1550242" data-attributes="member: 1142"><p>Dla Hazo (i siebie) wpisuje:</p><p></p><p><strong>4 duze portobello</strong></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>1 srednia cebula, posiekana drobno</strong></p><p><strong>4 zabki czosnku, zmiazdzone</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p><strong>kumin mielony</strong></p><p><strong>kolendra mielona</strong></p><p><strong>pol szklanki suchego kuskusu</strong></p><p><strong>woda/rosol</strong></p><p><strong>150g upieczonej w oliwie dyni, pogniecionej widelcem</strong></p><p><strong>siekana zielona pietruszka</strong></p><p><strong>siekana mieta, dalam lyzke konserwowanej miety ale swieza jest rownie dobra</strong></p><p><strong>opcjonalnie harissa</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Portobello oczyscilam, przetarlam i wydrazylam (tylko ogonki i ciemnobrazowe czesci od spodu kapelusza, niestety nie pamietam jak sie to zwie).</p><p>Na oliwie zeszklilam cebule, dodalam czosnek i przyprawy, sol, pieprz. Wsypalam kuskus i mieszajac smazylam chwile. Wlalam wode, gdy zawrzalo, dodalam dynie, wmieszalam ziola, przykrylam i zostawilam na 10 min. Gdy kaszka napecznieje masa jest dosc zwarta ale nie sucha, glownie dzieki dyni. Z powodzeniem mozna uzyc slodkich ziemniakow, mysle. </p><p></p><p>Gotowym farszem napelnilam portobello, ulozylam je na blaszce i pieklam 15 min w 200C.</p><p></p><p>Moj kuskus byl z dodatkiem marokanskich przypraw i marchewki suszonej. Marchewke warto wlaczy do tego warszu wiec jesli nie macie gotowego kuskusu z jej dodatkiem, proponuje zetrzec jedna marchew na tarce o duzych oczkach i dodac zaraz po czosnku. Moja dynia piekla sie w tluszczu z pieczeni jagniecej z harissa rozana. Aby zaostrzyc smak dobrze jest dodac pol lyzeczki harissy przed dodaniem wody/rosolu. Mozna rowniez dosypac rodzynkow lub posiekanych moreli suszonych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1550242, member: 1142"] Dla Hazo (i siebie) wpisuje: [B]4 duze portobello oliwa z oliwek 1 srednia cebula, posiekana drobno 4 zabki czosnku, zmiazdzone sol pieprz kumin mielony kolendra mielona pol szklanki suchego kuskusu woda/rosol 150g upieczonej w oliwie dyni, pogniecionej widelcem siekana zielona pietruszka siekana mieta, dalam lyzke konserwowanej miety ale swieza jest rownie dobra opcjonalnie harissa [/B] Portobello oczyscilam, przetarlam i wydrazylam (tylko ogonki i ciemnobrazowe czesci od spodu kapelusza, niestety nie pamietam jak sie to zwie). Na oliwie zeszklilam cebule, dodalam czosnek i przyprawy, sol, pieprz. Wsypalam kuskus i mieszajac smazylam chwile. Wlalam wode, gdy zawrzalo, dodalam dynie, wmieszalam ziola, przykrylam i zostawilam na 10 min. Gdy kaszka napecznieje masa jest dosc zwarta ale nie sucha, glownie dzieki dyni. Z powodzeniem mozna uzyc slodkich ziemniakow, mysle. Gotowym farszem napelnilam portobello, ulozylam je na blaszce i pieklam 15 min w 200C. Moj kuskus byl z dodatkiem marokanskich przypraw i marchewki suszonej. Marchewke warto wlaczy do tego warszu wiec jesli nie macie gotowego kuskusu z jej dodatkiem, proponuje zetrzec jedna marchew na tarce o duzych oczkach i dodac zaraz po czosnku. Moja dynia piekla sie w tluszczu z pieczeni jagniecej z harissa rozana. Aby zaostrzyc smak dobrze jest dodac pol lyzeczki harissy przed dodaniem wody/rosolu. Mozna rowniez dosypac rodzynkow lub posiekanych moreli suszonych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Faszerowane Portobello
Top
Bottom