Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Faszerowany bakłażan po włosku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1549852" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Faszerowany bakłażan po włosku</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]91055[/ATTACH]</p><p></p><p>3 średnie bakłażany</p><p>500 g mięsa mielonego</p><p>500 ml przecieru pomidorowego</p><p>1 większa cebula,posiekana</p><p>3 ząbki czosnku, posiekane</p><p>2 łyżki posiekanego, świeżego tymianku</p><p>250 g mozzarelli </p><p>16 zielonych oliwek, drobno pokrojonych</p><p>100 g startego żółtego sera</p><p>4 łyżki oliwy z oliwek (oraz niewielka ilość do polania bakłażanów</p><p>1/2 pęczka posiekanej, świeżej bazylii, umytej</p><p>sól</p><p></p><p>1.Umyte bakłażany kroimy wzdłuż na pół i nacinamy w poprzek od strony miąższu (tak, by nie przeciąć skóry). Bakłażany układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, doprawiamy je solą i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg) przez 25-30 minut.</p><p>2.Pokrojoną szalotkę podsmażamy razem z czosnkiem na oliwie z oliwek aż do zeszklenia. Dodajemy mięso i smażymy aż mięso przestanie być surowe. Dodajemy tymianek, przecier pomidorowy oraz pokrojone oliwki. Gotujemy mniej więcej 20 minut, co jakiś czas mieszając. Z upieczonych bakłażanów wybieramy łyżką miąższ, miąższ siekamy i dodajemy do sosu mięsnego. Sos zestawiamy z ognia, czekamy, aż ostygnie, następnie dodajemy posiekaną bazylię i mozzarellę pokrojoną w kostkę.</p><p>3.Łódeczki z bakłażana faszerujemy sosem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) około 15 minut.</p><p></p><p>Ps Przepis pochodzi z kuchni Lidla - Pascal <a href="https://kuchnialidla.pl/product/faszerowany-baklazan-po-wlosku" target="_blank">https://kuchnialidla.pl/product/faszerowany...lazan-po-wlosku</a></p><p>Bardzo polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1549852, member: 140"] [SIZE=14][B]Faszerowany bakłażan po włosku[/B][/SIZE] [ATTACH=full]91055[/ATTACH] 3 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego 1 większa cebula,posiekana 3 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki posiekanego, świeżego tymianku 250 g mozzarelli 16 zielonych oliwek, drobno pokrojonych 100 g startego żółtego sera 4 łyżki oliwy z oliwek (oraz niewielka ilość do polania bakłażanów 1/2 pęczka posiekanej, świeżej bazylii, umytej sól 1.Umyte bakłażany kroimy wzdłuż na pół i nacinamy w poprzek od strony miąższu (tak, by nie przeciąć skóry). Bakłażany układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, doprawiamy je solą i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg) przez 25-30 minut. 2.Pokrojoną szalotkę podsmażamy razem z czosnkiem na oliwie z oliwek aż do zeszklenia. Dodajemy mięso i smażymy aż mięso przestanie być surowe. Dodajemy tymianek, przecier pomidorowy oraz pokrojone oliwki. Gotujemy mniej więcej 20 minut, co jakiś czas mieszając. Z upieczonych bakłażanów wybieramy łyżką miąższ, miąższ siekamy i dodajemy do sosu mięsnego. Sos zestawiamy z ognia, czekamy, aż ostygnie, następnie dodajemy posiekaną bazylię i mozzarellę pokrojoną w kostkę. 3.Łódeczki z bakłażana faszerujemy sosem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) około 15 minut. Ps Przepis pochodzi z kuchni Lidla - Pascal [URL="https://kuchnialidla.pl/product/faszerowany-baklazan-po-wlosku"]https://kuchnialidla.pl/product/faszerowany...lazan-po-wlosku[/URL] Bardzo polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Faszerowany bakłażan po włosku
Top
Bottom