Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Fenkul na sposob Radha-Ranis*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 862232" data-attributes="member: 3"><p>....zeby moja buhijia nie byla samotna wpisuje tutaj nastepny indyjski hicior, ktory wlasnie przewaznie zjadam z buhija</p><p></p><p>3 fenkuly</p><p>2 lyzki ghee</p><p>1 czerwona papryka</p><p>1/2 lyzeczki brazowej gorczycy</p><p>szczypta:</p><p>cuminu, kolendry, kardamonu, cynamonu, anyzku, kurkumy, asafetyda(tu 2 szczypty), czarnego mielonego pieprzu(tu 3 szczypty) chili w proszku</p><p>1/2 szkanki wody</p><p>1 owoc mango</p><p>1 pomarancza sok z niej</p><p>1 lyzeczka brazowego cukru</p><p>2 lyzeczki smietanki</p><p>sol</p><p></p><p>fenkula pokroic w osemki, papryke w kawaleczki, mango obrac i pokroic w kostke</p><p></p><p>w garnku rogrzac ghee, wrzucic papryke podsmazyc, wrzucic wszystkie &quot;szczypty&quot; i gorczyce krotko przesmazyc, dodac fenkula i przesmazyc, wlac wode przykryc i gotowac na malym gniu z 8-10 minut</p><p>potem dodac mango, sok z pomaranczy, cukier, gotowac az fenkul bedzie ladnie miekki, na koniec doprawic sola i wlac smietanke</p><p></p><p>najlepiej smakuje na nastepny dzien! Smacznego!!</p><p></p><p>[ATTACH=full]42204[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 862232, member: 3"] ....zeby moja buhijia nie byla samotna wpisuje tutaj nastepny indyjski hicior, ktory wlasnie przewaznie zjadam z buhija 3 fenkuly 2 lyzki ghee 1 czerwona papryka 1/2 lyzeczki brazowej gorczycy szczypta: cuminu, kolendry, kardamonu, cynamonu, anyzku, kurkumy, asafetyda(tu 2 szczypty), czarnego mielonego pieprzu(tu 3 szczypty) chili w proszku 1/2 szkanki wody 1 owoc mango 1 pomarancza sok z niej 1 lyzeczka brazowego cukru 2 lyzeczki smietanki sol fenkula pokroic w osemki, papryke w kawaleczki, mango obrac i pokroic w kostke w garnku rogrzac ghee, wrzucic papryke podsmazyc, wrzucic wszystkie "szczypty" i gorczyce krotko przesmazyc, dodac fenkula i przesmazyc, wlac wode przykryc i gotowac na malym gniu z 8-10 minut potem dodac mango, sok z pomaranczy, cukier, gotowac az fenkul bedzie ladnie miekki, na koniec doprawic sola i wlac smietanke najlepiej smakuje na nastepny dzien! Smacznego!! [ATTACH=full]42204[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Fenkul na sposob Radha-Ranis*
Top
Bottom