FETA W PIKANTNEJ ZALEWIE:
SKŁADNIKI:
40 dkg sera feta
5 ząbków czosnku
ostra papryka można dać surową papryczkę chili drobno posiekaną
świeża lub suszona bazylia
szklanka oliwy
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
Ser pokroić w kostkę średniej wielkości.
Jeżeli jest świeża bazylia, to posiekać ją.
Czosnek obrać, papryczkę umyć i również posiekać.
W wyparzonym słoiku układać warstwami ser potem papryczkę, czosnek i bazylię.
Wszystko zalać oliwą i szczelnie zamknąć.
Wstawić do lodówki na jeden dzień.
Tak przygotowany ser można przechowywać 3 tygodnie.
Pyszne do różnych kanapeczek. POLECAM!!!
SKŁADNIKI:
40 dkg sera feta
5 ząbków czosnku
ostra papryka można dać surową papryczkę chili drobno posiekaną
świeża lub suszona bazylia
szklanka oliwy
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
Ser pokroić w kostkę średniej wielkości.
Jeżeli jest świeża bazylia, to posiekać ją.
Czosnek obrać, papryczkę umyć i również posiekać.
W wyparzonym słoiku układać warstwami ser potem papryczkę, czosnek i bazylię.
Wszystko zalać oliwą i szczelnie zamknąć.
Wstawić do lodówki na jeden dzień.
Tak przygotowany ser można przechowywać 3 tygodnie.
Pyszne do różnych kanapeczek. POLECAM!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: