Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
FETTUCCINE AL FORNO
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 244999" data-attributes="member: 1379"><p>FETTUCCINE AL FORNO </p><p> (kuchnia emiliańska)</p><p></p><p>400g fettuccine/tagliatelle lub po prostu wstążek. Ważne żeby były szerokie i cieniutkie. </p><p>100g masła </p><p>80g parmezanu (dla tych z ambicjami świeżego) </p><p>1 ser mozzarella </p><p>100g szynki </p><p>1 łyżka posiekanej pietruszki </p><p>tarta bulka (baardzo ważna) </p><p>sól i pieprz </p><p></p><p>Ugotowany i odlany makaron wrzucić z powrotem do garnka, dodać połowę masła, pieprz i parmezan. </p><p>Formę, najlepiej taką, którą wprost z piekarnika można postawić na stół, posmarować masłem, posypać bułką i wyłożyć połowę doprawionego makaronu. </p><p>Na to wyłożyć pokrojone drobno szynkę i mozzarellę i znów makaron. Na wierzchu położyć wiórki z masła i posypać parmezanem, tartą bułką i pietruszką. </p><p>Zapiekać w gorącym piekarniku, najlepiej z włączoną funkcją grill około 15 minut – wyciągnąć wtedy, gdy makaron z wierzchu się ładnie zrumieni. </p><p></p><p>To jest doskonała rzecz, zwłaszcza dla dzieci. Mój syn uwielbia taki chrupiący makaronik !</p><p></p><p>Można je przygotować wcześniej, a zapiec tuz przed podaniem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 244999, member: 1379"] FETTUCCINE AL FORNO (kuchnia emiliańska) 400g fettuccine/tagliatelle lub po prostu wstążek. Ważne żeby były szerokie i cieniutkie. 100g masła 80g parmezanu (dla tych z ambicjami świeżego) 1 ser mozzarella 100g szynki 1 łyżka posiekanej pietruszki tarta bulka (baardzo ważna) sól i pieprz Ugotowany i odlany makaron wrzucić z powrotem do garnka, dodać połowę masła, pieprz i parmezan. Formę, najlepiej taką, którą wprost z piekarnika można postawić na stół, posmarować masłem, posypać bułką i wyłożyć połowę doprawionego makaronu. Na to wyłożyć pokrojone drobno szynkę i mozzarellę i znów makaron. Na wierzchu położyć wiórki z masła i posypać parmezanem, tartą bułką i pietruszką. Zapiekać w gorącym piekarniku, najlepiej z włączoną funkcją grill około 15 minut – wyciągnąć wtedy, gdy makaron z wierzchu się ładnie zrumieni. To jest doskonała rzecz, zwłaszcza dla dzieci. Mój syn uwielbia taki chrupiący makaronik ! Można je przygotować wcześniej, a zapiec tuz przed podaniem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
FETTUCCINE AL FORNO
Top
Bottom