Wpisuje na zyczenie marghe
a wiec idzie to tak :
2 lyzki oliwy z oliwek
1 czerwona cebula, cienko pokrojona
1 lyzeczka ostrej czerownej suszonej papryczki
1 jalapanos , pocieta na male kawaleczki
skorka i sok z 3 cytryn
8 lyzek masla
sl,pieprz
makaron fettuccni
1/2 szklanki pecorino romano
NA patelce rozgrzac oliwe do momentu az zacznie sie dymic. Dodajemy cebule i papryczki czerwone, saute az beda miekkie 8- 10 minut. Dodajemy jalapanos i dalej mieszamy na ogniu przez minutke. Na koncu dodajemy sok i skorke z cytryny- gotujemy przez minute. Sciagamy patelke z ognia , dodajemy maslo- wszystko razem mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem .
Ugotowane fettuccini wrzucamy do patelki z cytrynowa mikstura, mieszamy a nastepnie spowrotem przenosimy patelke na gaz, Tam dodajemy starty pecorino i szybko razem wszystko mieszamy .
Gotowe

a wiec idzie to tak :
2 lyzki oliwy z oliwek
1 czerwona cebula, cienko pokrojona
1 lyzeczka ostrej czerownej suszonej papryczki
1 jalapanos , pocieta na male kawaleczki
skorka i sok z 3 cytryn
8 lyzek masla
sl,pieprz
makaron fettuccni
1/2 szklanki pecorino romano
NA patelce rozgrzac oliwe do momentu az zacznie sie dymic. Dodajemy cebule i papryczki czerwone, saute az beda miekkie 8- 10 minut. Dodajemy jalapanos i dalej mieszamy na ogniu przez minutke. Na koncu dodajemy sok i skorke z cytryny- gotujemy przez minute. Sciagamy patelke z ognia , dodajemy maslo- wszystko razem mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem .
Ugotowane fettuccini wrzucamy do patelki z cytrynowa mikstura, mieszamy a nastepnie spowrotem przenosimy patelke na gaz, Tam dodajemy starty pecorino i szybko razem wszystko mieszamy .
Gotowe
Ostatnią edycję dokonał moderator: