Fettuccine z cytyną i ostrymi papryczkami

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Wpisuje na zyczenie marghe
icon_smile.gif


a wiec idzie to tak :
2 lyzki oliwy z oliwek
1 czerwona cebula, cienko pokrojona
1 lyzeczka ostrej czerownej suszonej papryczki
1 jalapanos , pocieta na male kawaleczki
skorka i sok z 3 cytryn
8 lyzek masla
sl,pieprz
makaron fettuccni
1/2 szklanki pecorino romano

NA patelce rozgrzac oliwe do momentu az zacznie sie dymic. Dodajemy cebule i papryczki czerwone, saute az beda miekkie 8- 10 minut. Dodajemy jalapanos i dalej mieszamy na ogniu przez minutke. Na koncu dodajemy sok i skorke z cytryny- gotujemy przez minute. Sciagamy patelke z ognia , dodajemy maslo- wszystko razem mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem .

Ugotowane fettuccini wrzucamy do patelki z cytrynowa mikstura, mieszamy a nastepnie spowrotem przenosimy patelke na gaz, Tam dodajemy starty pecorino i szybko razem wszystko mieszamy .

Gotowe
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy