Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Fettuccine z makrelą, szparagami i zielonym groszkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1602411" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Fettuccine z makrelą, szparagami i zielonym groszkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94238[/ATTACH]</p><p></p><p>3 szczypiorki</p><p>300 g zielonych szparag ze słoika ( mogą być także białe)</p><p>oliwa zo smażenia</p><p>300 g mrożonego zielonego groszku</p><p>pęczek mięty</p><p>1 łyżka mąki</p><p>500 ml mleka</p><p>320 g Fettuccine</p><p>250 wędzonej makreli</p><p>Parmezan do posypania</p><p></p><p>1. Szczypiorek i szparagi kroimy w 2 cm kawałki. Makrelę dzielimy w palcach na drobniejsze kawałki.</p><p>2. Na rozgrzany tłuszcz dajemy groszek. Dusimy aż do miękkości. Dodajemy mąkę i mleko. Wszystko razem krótką chwilę gotujemy i równocześnie miksujemy (wskazane jest by było widać trochę całych zielonych groszków).Miętę siekamy i wraz z szparagami i rybą mieszamy z groszkiem. Na koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron, wszystko posypując parmezanem.</p><p></p><p>Ps przepis pochodzi z książki: 15 minut Jamiego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1602411, member: 140"] [SIZE=14][B]Fettuccine z makrelą, szparagami i zielonym groszkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94238[/ATTACH] 3 szczypiorki 300 g zielonych szparag ze słoika ( mogą być także białe) oliwa zo smażenia 300 g mrożonego zielonego groszku pęczek mięty 1 łyżka mąki 500 ml mleka 320 g Fettuccine 250 wędzonej makreli Parmezan do posypania 1. Szczypiorek i szparagi kroimy w 2 cm kawałki. Makrelę dzielimy w palcach na drobniejsze kawałki. 2. Na rozgrzany tłuszcz dajemy groszek. Dusimy aż do miękkości. Dodajemy mąkę i mleko. Wszystko razem krótką chwilę gotujemy i równocześnie miksujemy (wskazane jest by było widać trochę całych zielonych groszków).Miętę siekamy i wraz z szparagami i rybą mieszamy z groszkiem. Na koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron, wszystko posypując parmezanem. Ps przepis pochodzi z książki: 15 minut Jamiego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Fettuccine z makrelą, szparagami i zielonym groszkiem
Top
Bottom