Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Figi nadziewane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1343163" data-attributes="member: 422"><p>Niesamowita pycha, szkoda, że świeże figi to u nas rzadkość. Zrobiłam z czterech.</p><p></p><p>12 świeżych fig</p><p>4 plastry prosciuto</p><p>12 łyżeczek fety</p><p>majeranek, pieprz</p><p></p><p>- górną część fig naciąć na krzyż,</p><p>- wędlinę pokroić w cieniutkie paski i wymieszać z fetą i przyprawami,</p><p>- nadzieniem wypełnić nacięcie w figach.</p><p></p><p>Nie umiałam zrobić tak, jak każe przepis, poza tym nie bardzo wiedziałam, jak to potem jeść, więc obrałam figi, pokroiłam na kawałeczki, wymieszałam z fetą, szynką (użyłam westfalską) i przyprawami i pożarłam. Wspaniałe!</p><p></p><p>[ATTACH=full]76986[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1343163, member: 422"] Niesamowita pycha, szkoda, że świeże figi to u nas rzadkość. Zrobiłam z czterech. 12 świeżych fig 4 plastry prosciuto 12 łyżeczek fety majeranek, pieprz - górną część fig naciąć na krzyż, - wędlinę pokroić w cieniutkie paski i wymieszać z fetą i przyprawami, - nadzieniem wypełnić nacięcie w figach. Nie umiałam zrobić tak, jak każe przepis, poza tym nie bardzo wiedziałam, jak to potem jeść, więc obrałam figi, pokroiłam na kawałeczki, wymieszałam z fetą, szynką (użyłam westfalską) i przyprawami i pożarłam. Wspaniałe! [ATTACH=full]76986[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Figi nadziewane
Top
Bottom