Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Filet z dorsza na ostro*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 31159" data-attributes="member: 128"><p>Filet z dorsza na ostro</p><p></p><p>składniki</p><p>1/2 kg filetów z dorsza</p><p>sok z cytryny</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>4duże pomidory</p><p>kilkanaście oliwek nadziewanych papryką</p><p>chili w proszku, suszony rozmaryn</p><p>sól, bialy pieprz</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.</p><p>Czosnek przecisnąć przez praskę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wymieszać.</p><p>Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą. Na dnie ułożyć pomidory z czosnkiem</p><p>Rybę oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na pomidorach. Posypać chili i rozmarynem.</p><p>Oliwki pokroić w plasterki, rozrzucić na rybie.</p><p>Naczynie przykryć i piec 20 minut w temp. 200 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 31159, member: 128"] Filet z dorsza na ostro składniki 1/2 kg filetów z dorsza sok z cytryny 3 ząbki czosnku 4duże pomidory kilkanaście oliwek nadziewanych papryką chili w proszku, suszony rozmaryn sól, bialy pieprz sposób przygotowania Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Czosnek przecisnąć przez praskę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wymieszać. Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą. Na dnie ułożyć pomidory z czosnkiem Rybę oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na pomidorach. Posypać chili i rozmarynem. Oliwki pokroić w plasterki, rozrzucić na rybie. Naczynie przykryć i piec 20 minut w temp. 200 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Filet z dorsza na ostro*
Top
Bottom