Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
filety Piccata
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 885670" data-attributes="member: 2354"><p>Filety piccata</p><p>Filety z kurczaka smazone (Chicken Piccata) autor - szef Giada de Laurentiis</p><p>2 polowki piersi bez skory i kosci</p><p>sol (najlepiej morska) i swiezo mielony pieprz</p><p>maka (pol szklanki)</p><p>6 lyzek niesolonego masla</p><p>5 lyzek extra virgin oliwy</p><p>1/3 szklanki swiezo wycisnietego soku z cytryny (ok. 2 cytryn)</p><p>1/2 szklanki rosolu kurczaka z puszki, lekko solonego</p><p>garsc kaparow ze sloika wyplukanych pod biezaca woda</p><p>natka pietruszki posiekana</p><p>Wykonanie</p><p>polowki piersi przekroic poziomo otrzymujac 4 filety, przyprawic sola i pieprzem a obu stron. Patelnie, najlepiej nierdzewna postawic na srednim ogniu, wlac 3 lyzki oliwy i dodac 2 lyzki masla. Kiedy tylko maslo sie rozpusci wlozyc 2 filety i zrumienic po 3 minuty z kazdej strony. Wyjac filety na talerz, dolac 2 lyzki oliwy i 2 lyzki masla do patelni i gdy maslo sie roztopi - zrumienic tak samo pozostale filety. Wyjac na talerz.</p><p>Polaczyc rosol z sokiem z cytryny i oplukanymi kaparami, wlac do patelni, luzujac lopatka czastki ze smazenia (dodaja smak). Wlozyc wszystkie filety i dusic na malym ogniu 5 min. w celu zageszczenia sosu. Wyjac filety, dodac do sosu pozostale 2 lyzki masla szybko miksujac do rozpuszczenia. Filety rozlozyc na taleze i polac sosem z patelni, posypac siekana natka.</p><p>Przepis wyprobowany.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 885670, member: 2354"] Filety piccata Filety z kurczaka smazone (Chicken Piccata) autor - szef Giada de Laurentiis 2 polowki piersi bez skory i kosci sol (najlepiej morska) i swiezo mielony pieprz maka (pol szklanki) 6 lyzek niesolonego masla 5 lyzek extra virgin oliwy 1/3 szklanki swiezo wycisnietego soku z cytryny (ok. 2 cytryn) 1/2 szklanki rosolu kurczaka z puszki, lekko solonego garsc kaparow ze sloika wyplukanych pod biezaca woda natka pietruszki posiekana Wykonanie polowki piersi przekroic poziomo otrzymujac 4 filety, przyprawic sola i pieprzem a obu stron. Patelnie, najlepiej nierdzewna postawic na srednim ogniu, wlac 3 lyzki oliwy i dodac 2 lyzki masla. Kiedy tylko maslo sie rozpusci wlozyc 2 filety i zrumienic po 3 minuty z kazdej strony. Wyjac filety na talerz, dolac 2 lyzki oliwy i 2 lyzki masla do patelni i gdy maslo sie roztopi - zrumienic tak samo pozostale filety. Wyjac na talerz. Polaczyc rosol z sokiem z cytryny i oplukanymi kaparami, wlac do patelni, luzujac lopatka czastki ze smazenia (dodaja smak). Wlozyc wszystkie filety i dusic na malym ogniu 5 min. w celu zageszczenia sosu. Wyjac filety, dodac do sosu pozostale 2 lyzki masla szybko miksujac do rozpuszczenia. Filety rozlozyc na taleze i polac sosem z patelni, posypac siekana natka. Przepis wyprobowany. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
filety Piccata
Top
Bottom