Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Filety rybne w cieście piwnym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 814913" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z Burdy - Agencja Muza. Do tego dania nadają się ryby o ścisłym mięsie, nie rozpadające się w czasie przygotowania i smażenia. Zgodnie z sugestiami robiłam to danie z łososia.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>75 dkg filetu z łososia bez skóry</p><p>sól, pieprz</p><p>sok z 1/2 cytryny</p><p>1 łyżeczka musztardy</p><p>1/4 l piwa</p><p>6 - 8 czubatych łyżek mąki</p><p>2 łyżki oleju</p><p>1 płaska łyżeczka cukru</p><p>tłuszcz do smażenia (ja biorę olej)</p><p>1 kubek jogurtu ( 400 - 450 g)</p><p>1/2 niewielkiego słoiczka majonezu</p><p>ogórki konserwowe ( 1- 2 zależnie od wielkości)</p><p>1 ugotowane na twardo jajko</p><p></p><p>Filety myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i lekko musztardą. Piwo wlewamy do miski, dodajemy mąkę i mieszamy za pomocą trzepaczki do piany. Dodajemy olej, cukier i sól. Ciasto ma być raczej gęste (ja daję 8 czubatych łyżek mąki) i dobrze trzymać się na rybie. Filety zanurzamy w cieście i od razu smażymy na średnim ogniu w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor. Regulujemy ogień tak, żeby ryba doszła w środku. Osączamy przez chwilę na papierowym ręczniku lub kratce. Usmażoną rybę trzymamy w nagrzanym lekko piekarniku.</p><p>Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu, posiekanego jajka i ogórków. Rybę podajemy z sosem oddzielnie w sosjerce i sałatką ziemniaczaną przyprawioną olejem i octem winnym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 814913, member: 10341"] Przepis pochodzi z Burdy - Agencja Muza. Do tego dania nadają się ryby o ścisłym mięsie, nie rozpadające się w czasie przygotowania i smażenia. Zgodnie z sugestiami robiłam to danie z łososia. [B]Składniki [/B]75 dkg filetu z łososia bez skóry sól, pieprz sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1/4 l piwa 6 - 8 czubatych łyżek mąki 2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka cukru tłuszcz do smażenia (ja biorę olej) 1 kubek jogurtu ( 400 - 450 g) 1/2 niewielkiego słoiczka majonezu ogórki konserwowe ( 1- 2 zależnie od wielkości) 1 ugotowane na twardo jajko Filety myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i lekko musztardą. Piwo wlewamy do miski, dodajemy mąkę i mieszamy za pomocą trzepaczki do piany. Dodajemy olej, cukier i sól. Ciasto ma być raczej gęste (ja daję 8 czubatych łyżek mąki) i dobrze trzymać się na rybie. Filety zanurzamy w cieście i od razu smażymy na średnim ogniu w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor. Regulujemy ogień tak, żeby ryba doszła w środku. Osączamy przez chwilę na papierowym ręczniku lub kratce. Usmażoną rybę trzymamy w nagrzanym lekko piekarniku. Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu, posiekanego jajka i ogórków. Rybę podajemy z sosem oddzielnie w sosjerce i sałatką ziemniaczaną przyprawioną olejem i octem winnym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Filety rybne w cieście piwnym*
Bottom