Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Filety rybne w zalewie z warzywami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 946942" data-attributes="member: 16552"><p>Rybka w zalewie:</p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 kg filetów ze skórą z dowolnej ryby</p><p>1 słoik papryki konserwowej( 900 ml)</p><p>1 słoik ogórków konserwowych(900ml)</p><p>2 świeże papryki</p><p>3-4 cebule</p><p></p><p>DO ZALEWY:</p><p>1 szklanka oliwy</p><p>1 szklanka wody</p><p>8 łyżek octu</p><p>1 łyżka cukru</p><p>1 słoiczek koncentratu pomodorowego</p><p>sól, pieprz do smaku, przyprawa do ryb.</p><p></p><p></p><p>Sposób przyrządzenia:</p><p>Rybę pokrojoną w niewielkie kawałki przyprawić, panierować w mące i jajku, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i pomieszać. W naczyniu układać warstwami warzywa i rybę. Zalewę zagotować, doprawić do smaku. Gorącą zalewą zalać rybę z warzywami. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin aby wszystko &quot;przeszło&quot; zalewą. </p><p></p><p> </p><p>Jeżeli przepis już gdzieś jest a ja niestety tego nie zauważyłam proszę o usunięcie mojego wpisu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 946942, member: 16552"] Rybka w zalewie: Składniki: 1 kg filetów ze skórą z dowolnej ryby 1 słoik papryki konserwowej( 900 ml) 1 słoik ogórków konserwowych(900ml) 2 świeże papryki 3-4 cebule DO ZALEWY: 1 szklanka oliwy 1 szklanka wody 8 łyżek octu 1 łyżka cukru 1 słoiczek koncentratu pomodorowego sól, pieprz do smaku, przyprawa do ryb. Sposób przyrządzenia: Rybę pokrojoną w niewielkie kawałki przyprawić, panierować w mące i jajku, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i pomieszać. W naczyniu układać warstwami warzywa i rybę. Zalewę zagotować, doprawić do smaku. Gorącą zalewą zalać rybę z warzywami. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin aby wszystko "przeszło" zalewą. Jeżeli przepis już gdzieś jest a ja niestety tego nie zauważyłam proszę o usunięcie mojego wpisu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Filety rybne w zalewie z warzywami*
Top
Bottom