Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Filety z indyka z pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 1018410" data-attributes="member: 10042"><p>2 torebki ryżu</p><p>4 filety z indyka (ok. 100 g każdy)</p><p>50 dag pieczarek</p><p>200 ml białego wina</p><p>200 ml śmietany</p><p>3 cebule szalotki</p><p>40 g masła</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 kubek bulionu z kurczaka</p><p>2 łyżeczki posiekanej pietruszki</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć na nim filety, aż nabiorą złotego koloru. Zdjąć filety z patelni i na pozostałym tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Ponownie włożyć filety z indyka na patelnię. Podlać białym winem, dodać kubek rosołu z kurczaka i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć je na 2 łyzkach oliwy. Do filetów z indyka dodać śmietanę, usmażone pieczarki, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez kilka minut. Podawać na ciepło z ryżem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55868[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 1018410, member: 10042"] 2 torebki ryżu 4 filety z indyka (ok. 100 g każdy) 50 dag pieczarek 200 ml białego wina 200 ml śmietany 3 cebule szalotki 40 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 kubek bulionu z kurczaka 2 łyżeczki posiekanej pietruszki sól pieprz Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć na nim filety, aż nabiorą złotego koloru. Zdjąć filety z patelni i na pozostałym tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Ponownie włożyć filety z indyka na patelnię. Podlać białym winem, dodać kubek rosołu z kurczaka i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć je na 2 łyzkach oliwy. Do filetów z indyka dodać śmietanę, usmażone pieczarki, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez kilka minut. Podawać na ciepło z ryżem. [ATTACH=full]55868[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Filety z indyka z pieczarkami*
Top
Bottom