Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i feta*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 76960" data-attributes="member: 30"><p><strong>Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i feta</strong></p><p></p><p>Aromatyczna, lagodna potrawa w lekko cytrynowym sosie</p><p></p><p>250g mrozonego szpinaku</p><p>100g pokruszonego sera feta</p><p>3 lyzki startego parmezanu</p><p>1-2 zabki posiekanego czosnku</p><p>sol i pieprz do smaku</p><p></p><p>6 filetow z kurczaka</p><p>1 lyzka oliwki</p><p>2 lyzki masla</p><p>3 lyzki maki</p><p>sok z 1/2 cytryny (lub wiecej do smaku)</p><p>1 szklanka rosolu z kurczaka</p><p>1 szklanka wytrawnego bialego wina</p><p>2 lyzeczki suszonego oregano lub 1 lyzka swiezego</p><p></p><p>Szpinak rozmrozic i dobrze odcisnac, wymieszac z feta, parmezanem i czosnkiem, dosmaczyc sola i pieprzem. Filety naciac z boku, robiac dosc glebokie kieszonki (uwazac aby nie przeciac miesa na wylot), nadziac mieszanka szpinakowa i spiac naciecia wykalaczkami. Lekko posolic i posypac pieprzem, obsmazyc na oleju z obu stron na zloty kolor, przelozyc na talerz i trzymac w cieple. Do pateni dodac maslo, oproszyc maka i zrobic zlotawa zasmazke. Powoli dodac wino i rosol, ciagle mieszajac az utworzy sie gladki sos. Dodac sok z cytryny, sol i pieprz do smaku (mozna wcisnac kilka zabkow czosnku). Zagotowac i dodac filety do sosu. Przykryc i zmniejszyc ogien, dusic okolo 30 minut, przewracajac mieso w czasie duszenia. </p><p>Pyszne z ryzem lub orzo i duza miska zielonej salaty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 76960, member: 30"] [B]Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i feta[/B] Aromatyczna, lagodna potrawa w lekko cytrynowym sosie 250g mrozonego szpinaku 100g pokruszonego sera feta 3 lyzki startego parmezanu 1-2 zabki posiekanego czosnku sol i pieprz do smaku 6 filetow z kurczaka 1 lyzka oliwki 2 lyzki masla 3 lyzki maki sok z 1/2 cytryny (lub wiecej do smaku) 1 szklanka rosolu z kurczaka 1 szklanka wytrawnego bialego wina 2 lyzeczki suszonego oregano lub 1 lyzka swiezego Szpinak rozmrozic i dobrze odcisnac, wymieszac z feta, parmezanem i czosnkiem, dosmaczyc sola i pieprzem. Filety naciac z boku, robiac dosc glebokie kieszonki (uwazac aby nie przeciac miesa na wylot), nadziac mieszanka szpinakowa i spiac naciecia wykalaczkami. Lekko posolic i posypac pieprzem, obsmazyc na oleju z obu stron na zloty kolor, przelozyc na talerz i trzymac w cieple. Do pateni dodac maslo, oproszyc maka i zrobic zlotawa zasmazke. Powoli dodac wino i rosol, ciagle mieszajac az utworzy sie gladki sos. Dodac sok z cytryny, sol i pieprz do smaku (mozna wcisnac kilka zabkow czosnku). Zagotowac i dodac filety do sosu. Przykryc i zmniejszyc ogien, dusic okolo 30 minut, przewracajac mieso w czasie duszenia. Pyszne z ryzem lub orzo i duza miska zielonej salaty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i feta*
Top
Bottom