Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Filety z kurczaka po lombardzku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 53545" data-attributes="member: 30"><p>Troszke inna wersja kurczaka Marsala. </p><p></p><p>8 filetow z kurczaka</p><p>posiekany lub granulowany czosnek</p><p>sol i pieprz</p><p>4 lyzki masla</p><p>1 szklanka pokrojonych na plasterki pieczarek</p><p>maka</p><p>1/2 szklanki startego sera mozzarella</p><p>1/2 szklanki startego parmezanu</p><p>1/3 szklanki rosolu z kurczaka</p><p>1/3 szklanki wina Marsala</p><p></p><p>Lekko rozbic filety, tak aby byly mniej wiecej tej samej grubosci, przyprawic czosnkiem, sola i pieprzem, lekko otoczyc w mace. Rozgrzac 1 lyzke masla na patelni i zrumienic filety (partiami) okolo 3-4 minut na kazdej stronie. Ulozyc w zaroodpornym naczyniu tak aby filety lekko zachodzily jeden na drugi. Na tej samej patelni sauté pieczarki w lyzce masla, rozlozyc rownomiernie na filetach. Do patelni dodac pozostale 2 lyzki masla, dodac wino i rosol i gotowac na bardzo malym ogniu okolo 10 minut, mieszajac od czasu do czasu. Polac sosem mieso. Piec w temperaturze 200 st.C, odkryte, przez 10 minut. Mozzarelle zmieszac z parmezanem i posypac kurczaka i piec dodatkowe 5 minut, az ser bedzie ladnie rozpuszczony.</p><p></p><p>Ja z reguly robie te potrawe z 6 filetow, nie zmieniajac pozostalych proporcji. Swietne smakuje z makaronem fettuccine lub pieczonymi ziemniaczkami i duszona cukinia z marchewka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 53545, member: 30"] Troszke inna wersja kurczaka Marsala. 8 filetow z kurczaka posiekany lub granulowany czosnek sol i pieprz 4 lyzki masla 1 szklanka pokrojonych na plasterki pieczarek maka 1/2 szklanki startego sera mozzarella 1/2 szklanki startego parmezanu 1/3 szklanki rosolu z kurczaka 1/3 szklanki wina Marsala Lekko rozbic filety, tak aby byly mniej wiecej tej samej grubosci, przyprawic czosnkiem, sola i pieprzem, lekko otoczyc w mace. Rozgrzac 1 lyzke masla na patelni i zrumienic filety (partiami) okolo 3-4 minut na kazdej stronie. Ulozyc w zaroodpornym naczyniu tak aby filety lekko zachodzily jeden na drugi. Na tej samej patelni sauté pieczarki w lyzce masla, rozlozyc rownomiernie na filetach. Do patelni dodac pozostale 2 lyzki masla, dodac wino i rosol i gotowac na bardzo malym ogniu okolo 10 minut, mieszajac od czasu do czasu. Polac sosem mieso. Piec w temperaturze 200 st.C, odkryte, przez 10 minut. Mozzarelle zmieszac z parmezanem i posypac kurczaka i piec dodatkowe 5 minut, az ser bedzie ladnie rozpuszczony. Ja z reguly robie te potrawe z 6 filetow, nie zmieniajac pozostalych proporcji. Swietne smakuje z makaronem fettuccine lub pieczonymi ziemniaczkami i duszona cukinia z marchewka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Filety z kurczaka po lombardzku
Top
Bottom