Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Filety z kurczaka w cytrusowej marynacie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 945363" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Filety z kurczaka w cytrusowej marynacie</strong></p><p></p><p>Żródło przepisu: <a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=32403#post32403" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...32403#post32403</a></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>4 filety z kurczaka</p><p>1/2 cytryny</p><p>1 pomarańcza</p><p>1 łyżeczka miodu akacjowego</p><p>sól, biały pieprz, czosnek, mięta</p><p>1 łyżka koniaku</p><p>oliwa i masło</p><p>30 g płatków migdałów</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Przygotować filety, posmarować mieszaniną oliwy, soli, czosnku, pieprzu i mięty.</p><p>Włożyć je do salaterki i zalać sokiem z cytryny i pomarańczy wymieszanym z miodem.</p><p>Wstawić na 2 godziny do lodówki, a potem wyjąć z marynaty, osuszyć serwetką i obsmażyć na oliwie z masłem pod przykrywką. Pod koniec skropić koniakiem. Wyjąć filety, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć płatki migdałów i położyć je na filety. Na patelnię wlać cytrusową marynatę i lekko ją podgotować .Polać filety i udekorować cienkimi paseczkami skórki cytrynowej.</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>Nie miałam mięty, więc dodałam do marynaty odrobinę świeżego cytrynowego tymianku.</p><p>Wlałam też do niej z roztargnienia koniak. Mięso zamarynowałam wczoraj wieczorem. </p><p>Pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 945363, member: 1024"] [B]Filety z kurczaka w cytrusowej marynacie[/B] Żródło przepisu: [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=32403#post32403"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...32403#post32403[/URL] [B]Składniki:[/B] 4 filety z kurczaka 1/2 cytryny 1 pomarańcza 1 łyżeczka miodu akacjowego sól, biały pieprz, czosnek, mięta 1 łyżka koniaku oliwa i masło 30 g płatków migdałów [B]Wykonanie:[/B] Przygotować filety, posmarować mieszaniną oliwy, soli, czosnku, pieprzu i mięty. Włożyć je do salaterki i zalać sokiem z cytryny i pomarańczy wymieszanym z miodem. Wstawić na 2 godziny do lodówki, a potem wyjąć z marynaty, osuszyć serwetką i obsmażyć na oliwie z masłem pod przykrywką. Pod koniec skropić koniakiem. Wyjąć filety, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć płatki migdałów i położyć je na filety. Na patelnię wlać cytrusową marynatę i lekko ją podgotować .Polać filety i udekorować cienkimi paseczkami skórki cytrynowej. Moje uwagi: Nie miałam mięty, więc dodałam do marynaty odrobinę świeżego cytrynowego tymianku. Wlałam też do niej z roztargnienia koniak. Mięso zamarynowałam wczoraj wieczorem. Pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Filety z kurczaka w cytrusowej marynacie
Top
Bottom