Filety z kurczaka w sosie coco - curry
Skladniki dla 2 osob:
300g - 400g filetow z kurczaka
1 srednia cebula
2/3 lyzeczki curry
250 ml mleczka kokosowego
1 winne jablko
olej slonecznikowy + troche masla
garsc nerkowcow
sol, pieprz
Filet z kury pokroic w kostke. Cebule drobno pokroic.
W rondlu rozgrzac olej z maslem. Cebule wrzucic na goracy tluszcz i zeszklic. Wyjac z rondla i odlozyc na talerzyk. Nastepnie wrzucic mieso i podsmazyc na zlocisty kolor. Dodac cebule i curry. Wszystko krotko podsmazyc (minute), caly czas mieszajac. Wlac mleczko kokosowe i dusic na slabym ogniu okolo 20 - 25 minut.
W miedzyczasie pokroic jablka w srednia kostke. Na 5 minut przed koncem dodac do mieska. Nerkowce lekko zarumienic bez tluszczu na patelni.
Kurczaka coco - curry podawac z ryzem i lekko zarumienionymi nerkowcami.

Marga

Skladniki dla 2 osob:
300g - 400g filetow z kurczaka
1 srednia cebula
2/3 lyzeczki curry
250 ml mleczka kokosowego
1 winne jablko
olej slonecznikowy + troche masla
garsc nerkowcow
sol, pieprz
Filet z kury pokroic w kostke. Cebule drobno pokroic.
W rondlu rozgrzac olej z maslem. Cebule wrzucic na goracy tluszcz i zeszklic. Wyjac z rondla i odlozyc na talerzyk. Nastepnie wrzucic mieso i podsmazyc na zlocisty kolor. Dodac cebule i curry. Wszystko krotko podsmazyc (minute), caly czas mieszajac. Wlac mleczko kokosowe i dusic na slabym ogniu okolo 20 - 25 minut.
W miedzyczasie pokroic jablka w srednia kostke. Na 5 minut przed koncem dodac do mieska. Nerkowce lekko zarumienic bez tluszczu na patelni.
Kurczaka coco - curry podawac z ryzem i lekko zarumienionymi nerkowcami.
Marga