- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Inspirację należy czerpać ze wszystkich możliwych źródeł, jeśli tylko są tego warte. Tym razem inspiracją była gazetka promocyjna Lidla
z przepisami w stylu włoskim. I powiem szczerze - strzał w dziesiątkę. Marynata spodobała mi się od pierwszego wejrzenia, plus warzywa... pyszne.
pierś kurczaka
papryka czerwona
cebula czerwona
pieczarki
1. Filet z piersi kurczaka pokroić w poprzek na małe medaliony. Zamarynować na ok. 30 minut.
Marynata:
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki roztartego w dłoniach oregano
1 spory, przeciśnięty ząbek czosnku
sól, pieprz
2. Drugą taką samą porcję marynaty należy przygotować do warzyw.
Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w ćwiartki, cebulę w duże listki. Zamarynować na ok. 30 minut.
Warzywa i kurczaka usmażyć na patelni grillowej ( na grillu lub ewentualnie na zwykłej patelni teflonowej).



pierś kurczaka
papryka czerwona
cebula czerwona
pieczarki
1. Filet z piersi kurczaka pokroić w poprzek na małe medaliony. Zamarynować na ok. 30 minut.
Marynata:
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki roztartego w dłoniach oregano
1 spory, przeciśnięty ząbek czosnku
sól, pieprz
2. Drugą taką samą porcję marynaty należy przygotować do warzyw.
Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w ćwiartki, cebulę w duże listki. Zamarynować na ok. 30 minut.
Warzywa i kurczaka usmażyć na patelni grillowej ( na grillu lub ewentualnie na zwykłej patelni teflonowej).
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: