Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Filety z morszczuka po francusku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1116656" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Filety z morszczuka po francusku</strong></p><p></p><p>Przepis pochodzi z ksiażeczki Hanny Szymanderskiej &quot;Ryby smaczne i zdrowe&quot;, ja go tylko dostosowałam do diety Dukana. W oryginale też robiłam wielokrotnie.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>80 dag filetów z morszczuka</p><p>15 dag białego chudego sera</p><p>łyżka jogurtu naturalnego ( w oryginale - śmietany) lub twarożku homogenizowanego</p><p>ćwierć łyżeczki otartej skórki z cytryny</p><p>2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku (często go zastępuję drobno posiekaną szalotką lub cebulą)</p><p>3 łyżki soku z cytryny</p><p>sól, pieprz</p><p>łyżka otrębów </p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. </p><p>Utrzeć ser z jogurtem, skórką z cytryny, solą, pieprzem i szczypiorkiem. Rozsmarować cienką warstwą na filetach. Każdy filet zwinąć serem do środka, spiać wykałaczką. Ułożyć pionowo roladki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym odrobiną oleju, posypać z wierzchu otrębami, wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 - 30 minut.</p><p></p><p>W oryginale do posypania filetów używa się bułki tartej, na którą kładzie się po kawałeczku masła. </p><p>Często do serowego nadzienia dodaję ulubione zioła - estragon, oregano, koperek czy zioła prowansalskie.</p><p>Najczęściej nie używam wykałaczek, a i tak rulony się nie rozkręcają.</p><p>Proste i bardzo smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1116656, member: 1024"] [B]Filety z morszczuka po francusku[/B] Przepis pochodzi z ksiażeczki Hanny Szymanderskiej "Ryby smaczne i zdrowe", ja go tylko dostosowałam do diety Dukana. W oryginale też robiłam wielokrotnie. [B]Składniki:[/B] 80 dag filetów z morszczuka 15 dag białego chudego sera łyżka jogurtu naturalnego ( w oryginale - śmietany) lub twarożku homogenizowanego ćwierć łyżeczki otartej skórki z cytryny 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku (często go zastępuję drobno posiekaną szalotką lub cebulą) 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz łyżka otrębów [B]Wykonanie:[/B] Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Utrzeć ser z jogurtem, skórką z cytryny, solą, pieprzem i szczypiorkiem. Rozsmarować cienką warstwą na filetach. Każdy filet zwinąć serem do środka, spiać wykałaczką. Ułożyć pionowo roladki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym odrobiną oleju, posypać z wierzchu otrębami, wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 - 30 minut. W oryginale do posypania filetów używa się bułki tartej, na którą kładzie się po kawałeczku masła. Często do serowego nadzienia dodaję ulubione zioła - estragon, oregano, koperek czy zioła prowansalskie. Najczęściej nie używam wykałaczek, a i tak rulony się nie rozkręcają. Proste i bardzo smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Filety z morszczuka po francusku
Top
Bottom