Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Flaczki z kurczaka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maria z Łeby" data-source="post: 1606683" data-attributes="member: 2941"><p>Przepis mam od koleżanki i korzystam z niego od wielu lat - do wrzącej wody wrzucam pozbawione skóry i tłuszczu udka (na osobę biorę 1 udko), zbieram szumowiny, solę i gotuję około 30 minut, dodaję kawałek pietruszki, selera, pora i 3-4 średnie marchewki, kilka ziaren pierzu i ziela angielskiego, kiedy mięso jest prawie miękkie wyjmuję je i warzywa również, na maśle smażę 30-40 dkg pieczarek pokrojonych w plasterki , wkładam do wywaru i chwilę gotuję, pokrojone mięso i marchew wkładam do gara (można zagotować)zrobioną na maśle zasmażkę łączę z zupą, doprawiam wg.smaku - używam czerwonej papryki, pieprzu, majeranku, imbiru i gałki muszkatołowej </p><p>(można dać szczyptę chili, ja aktualnie nie używam).</p><p></p><p>edit: zapomniałam dodać, że ilość pieczarek, którą podałam jest na 6-8 udek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maria z Łeby, post: 1606683, member: 2941"] Przepis mam od koleżanki i korzystam z niego od wielu lat - do wrzącej wody wrzucam pozbawione skóry i tłuszczu udka (na osobę biorę 1 udko), zbieram szumowiny, solę i gotuję około 30 minut, dodaję kawałek pietruszki, selera, pora i 3-4 średnie marchewki, kilka ziaren pierzu i ziela angielskiego, kiedy mięso jest prawie miękkie wyjmuję je i warzywa również, na maśle smażę 30-40 dkg pieczarek pokrojonych w plasterki , wkładam do wywaru i chwilę gotuję, pokrojone mięso i marchew wkładam do gara (można zagotować)zrobioną na maśle zasmażkę łączę z zupą, doprawiam wg.smaku - używam czerwonej papryki, pieprzu, majeranku, imbiru i gałki muszkatołowej (można dać szczyptę chili, ja aktualnie nie używam). edit: zapomniałam dodać, że ilość pieczarek, którą podałam jest na 6-8 udek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Flaczki z kurczaka
Top
Bottom