Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Flądry pieczone- nic prostszego i tańszego (adaska)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39168" data-attributes="member: 36"><p>np. 1 kg fląder </p><p>do tego: </p><p>15 dag słoniny </p><p>1 cytryna </p><p>1 łyżka masła </p><p>1 łyżka tartej bułki </p><p>sól </p><p></p><p>Rybę posól,skrop sokiem z cytrynki i odstaw na jakieś 30 min. 10 dag słoniny pokrój na cienkie plasterki, a pozostałą na skwarki i stop je. Brytwannę wyłóż plasterkami słoniny, na nich ułóż flądry, polej masłem i piecz przez 15-20 min. W połowie pieczenia posyp bułką tartą i polej stopionym smalcem ze skwarkami. Gdy flądry ładnie się zrumienią, wyjąć, przełożyć na pólmisek i od razu podawać. Flądry możesz zapiekać też z grzybami, krewetkami, pomidorami i parmezanem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39168, member: 36"] np. 1 kg fląder do tego: 15 dag słoniny 1 cytryna 1 łyżka masła 1 łyżka tartej bułki sól Rybę posól,skrop sokiem z cytrynki i odstaw na jakieś 30 min. 10 dag słoniny pokrój na cienkie plasterki, a pozostałą na skwarki i stop je. Brytwannę wyłóż plasterkami słoniny, na nich ułóż flądry, polej masłem i piecz przez 15-20 min. W połowie pieczenia posyp bułką tartą i polej stopionym smalcem ze skwarkami. Gdy flądry ładnie się zrumienią, wyjąć, przełożyć na pólmisek i od razu podawać. Flądry możesz zapiekać też z grzybami, krewetkami, pomidorami i parmezanem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Flądry pieczone- nic prostszego i tańszego (adaska)*
Top
Bottom