Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
FLAMMIRE Z KASZKI KUKURYDZIANEJ. Puchatka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 81209" data-attributes="member: 28"><p>FLAMMIRE Z KASZKI KUKURYDZIANEJ. </p><p>Objętość na cztery foremki. </p><p>1 szklanka mleka, 2 łyżki kaszki kukurydzianej, &frac12; łyżki masła, &frac14; łyżeczki soli, 1 łyżka cukru, skórka otarta z 1 pomarańczy, 0,2 l słodkiej śmietanki 36%, 5 płatków żelatyny, 1 żółtko. </p><p>Kaszę z masłem, cukrem i solą, ugotować na mleku. Gdy przestygnie, szybko wymieszać z żółtkiem i skórką cytrynową. Do jeszcze b. ciepłej kaszy dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać </p><p>z ostudzoną kaszą. Wlać do foremek wysmarowanych masłem i wstawić do lodówki. Podawać z dowolnym, ale kontrastującym sosem owocowym. </p><p>– W oryginale, porzeczkowym. </p><p></p><p>Dobre wyniki w gotowaniu polenty daje dodanie w czasie gotowania, sporej ilości kwaśnej śmietany, zamiast mleka! A jescze jak możesz, wetrzyj w to nieco parmezanu!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 81209, member: 28"] FLAMMIRE Z KASZKI KUKURYDZIANEJ. Objętość na cztery foremki. 1 szklanka mleka, 2 łyżki kaszki kukurydzianej, ½ łyżki masła, ¼ łyżeczki soli, 1 łyżka cukru, skórka otarta z 1 pomarańczy, 0,2 l słodkiej śmietanki 36%, 5 płatków żelatyny, 1 żółtko. Kaszę z masłem, cukrem i solą, ugotować na mleku. Gdy przestygnie, szybko wymieszać z żółtkiem i skórką cytrynową. Do jeszcze b. ciepłej kaszy dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z ostudzoną kaszą. Wlać do foremek wysmarowanych masłem i wstawić do lodówki. Podawać z dowolnym, ale kontrastującym sosem owocowym. – W oryginale, porzeczkowym. Dobre wyniki w gotowaniu polenty daje dodanie w czasie gotowania, sporej ilości kwaśnej śmietany, zamiast mleka! A jescze jak możesz, wetrzyj w to nieco parmezanu! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
FLAMMIRE Z KASZKI KUKURYDZIANEJ. Puchatka
Top
Bottom