Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Flammkuchen klasycznie czyli z bekonem i cebulą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1617755" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Flammkuchen klasycznie czyli z bekonem i cebulą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95718[/ATTACH]</p><p></p><p><u>Ciasto:</u></p><p>300 g pszennej mąki</p><p>110 ml maślanki</p><p>20 g drożdży</p><p>Łyżeczka soli</p><p>3 łyżki oliwy</p><p><u>Nadzienie:</u></p><p>100g cienkich pasków bekonu</p><p>1 czerwona cebula i jedna szarlotka</p><p>75 ml kwaśnej śmietany </p><p>75 ml cr&#232;me fraiche</p><p>Ząbek czosnku</p><p>Sól i pieprz</p><p>Oliwę z oliwek</p><p></p><p>1.Z podanych składników robimy ciasto. Po wyrośnięciu dzielimy na 3 części.</p><p>2.Cebulę kroimy w cieniutkie krążki.</p><p>3.Smietany mieszamy ze sobą, dodajemy rozmiażdżony czosnek, sól i pieprz.</p><p>4.Ciasto rozwałkowujemy na bardzo cienki placek (2 mm). Smarujemy śmietaną. Obkładamy pokrojonymi krążkami cebuli i boczkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwą . Pieczemy w temp 240 stopni przez 10-15 minut.</p><p></p><p>Ps1. Nie jest łatwo tak cienko rozwałkować to ciasto. Bardzo pomocna do tego celu jest maszyna do robienia makaronu.</p><p>Ps2. Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 11/2016</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1617755, member: 140"] [SIZE=14][B]Flammkuchen klasycznie czyli z bekonem i cebulą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95718[/ATTACH] [U]Ciasto:[/U] 300 g pszennej mąki 110 ml maślanki 20 g drożdży Łyżeczka soli 3 łyżki oliwy [U]Nadzienie:[/U] 100g cienkich pasków bekonu 1 czerwona cebula i jedna szarlotka 75 ml kwaśnej śmietany 75 ml crème fraiche Ząbek czosnku Sól i pieprz Oliwę z oliwek 1.Z podanych składników robimy ciasto. Po wyrośnięciu dzielimy na 3 części. 2.Cebulę kroimy w cieniutkie krążki. 3.Smietany mieszamy ze sobą, dodajemy rozmiażdżony czosnek, sól i pieprz. 4.Ciasto rozwałkowujemy na bardzo cienki placek (2 mm). Smarujemy śmietaną. Obkładamy pokrojonymi krążkami cebuli i boczkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwą . Pieczemy w temp 240 stopni przez 10-15 minut. Ps1. Nie jest łatwo tak cienko rozwałkować to ciasto. Bardzo pomocna do tego celu jest maszyna do robienia makaronu. Ps2. Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 11/2016 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Flammkuchen klasycznie czyli z bekonem i cebulą
Top
Bottom