Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Flan kokosowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marga" data-source="post: 2194" data-attributes="member: 45"><p>Flan kokosowy</p><p></p><p>puszka (400g) słodzonego mleka skondensowanego</p><p>400 g mleka </p><p>3 żółtka, 3 białka </p><p>125g wiórek kokosowych </p><p>3-4 kopiastych łyżek cukru pudru</p><p> </p><p>Karmel:</p><p>Do garnka wsypać cukier puder. Rozpuścić na słabym ogniu. Uważać żeby się nie spalił. Gdy lekko zbrązowieje wlać do formy keksowej.</p><p></p><p>Masa kokosowa:</p><p>Mleko skondensowane wlać do miski. Dodać mleko i żółtka. Wszystko dobrze wymieszać. Do masy jajowo-mlekowej wsypać wiórki kokosowe. Znowu wymieszać.</p><p></p><p>Nastęnie białka ubić na sztywną pianę. Masę kokosową wymieszać bardzo delikatnie z pianą. Wlać do formy.</p><p></p><p>Wstawić do nagrzanego piekarnika (160°C) i piec w kąpieli wodnej (woda musi być bardzo gorąca prawie wrząca) 60min.</p><p></p><p>Gotowy flan ostudzić i wstawić na kilka godzin /3-4/ do lodówki. Przed podaniem flan wyjąć (wywrócić) z keksówki na podłużny półmisek. Ma "stać na głowie" tzn. karmel jest górą a wiórki kokosowe dołem deseru. </p><p></p><p>Wymiary formy: 25 cm x 11 cm</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marga, post: 2194, member: 45"] Flan kokosowy puszka (400g) słodzonego mleka skondensowanego 400 g mleka 3 żółtka, 3 białka 125g wiórek kokosowych 3-4 kopiastych łyżek cukru pudru Karmel: Do garnka wsypać cukier puder. Rozpuścić na słabym ogniu. Uważać żeby się nie spalił. Gdy lekko zbrązowieje wlać do formy keksowej. Masa kokosowa: Mleko skondensowane wlać do miski. Dodać mleko i żółtka. Wszystko dobrze wymieszać. Do masy jajowo-mlekowej wsypać wiórki kokosowe. Znowu wymieszać. Nastęnie białka ubić na sztywną pianę. Masę kokosową wymieszać bardzo delikatnie z pianą. Wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160°C) i piec w kąpieli wodnej (woda musi być bardzo gorąca prawie wrząca) 60min. Gotowy flan ostudzić i wstawić na kilka godzin /3-4/ do lodówki. Przed podaniem flan wyjąć (wywrócić) z keksówki na podłużny półmisek. Ma "stać na głowie" tzn. karmel jest górą a wiórki kokosowe dołem deseru. Wymiary formy: 25 cm x 11 cm [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Flan kokosowy
Top
Bottom