Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Flapjacks- Dla DagiM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 263430" data-attributes="member: 344"><p><strong>1. Klasyczne</strong> wg. Classic Home Cooking- 24 porcje</p><p>125 g masła</p><p>90 g jasnego syropu kukurydzianego</p><p>90 g brązowego cukru</p><p>250 g płatków owsianych.</p><p>Utrzeć masło, syrop i cukier. Dodać płatki, wymieszać. Piec w blaszce 20x30, przez 30 min w 180st. Jeszcze ciepłe pociąć na 24 porcje</p><p></p><p></p><p><strong>2. Kokosowe</strong> wg. Chocolate & Baking- 16 porcji</p><p>200 g masła</p><p>200 g brązowego cukru</p><p>2 łyżki złotego syropu</p><p>275 g płatków owsianych </p><p>100 g wiórków kokosowych</p><p>75 g posiekanych kandyzowanych wiśni.</p><p>Roztopić razem masło, cukier i syrop. Zestawić z ognia i dodać suche składniki i wymieszać. Piec w blaszce 23x30 przez 30 min w 170st. Jeszcze ciepłe pociąć na 16 porcji</p><p>[Można przechowywać przez 1 tydzień szczelnym pojemniku i mrozić przez 1 miesiąc]</p><p></p><p><strong>3. Z kawałkami czekolady</strong> wg. Chocolate & Baking 12 porcji</p><p>125 g masła</p><p>75 g cukru</p><p>1 łyżka złotego syropu</p><p>350 g płatków owsianych</p><p>76 g posiekanej ciemnej czekolady</p><p>50 g rodzynek</p><p>Roztopić razem masło, cukier i syrop. Zestawić z ognia i dodać płatki, wymieszać. Dodać czekoladę i rodzynki, wymieszać. Piec w blaszce 20x20 przez 30 min w 180st. Pociąć na 12 porcji, kiedy osiągnie temperaturę pokojową.</p><p>[Można przechowywać w szczelnym pojemniku przez 1 tydzień]</p><p></p><p><strong>4. Z polewą czekoladową</strong> wg. Wielkiej Kuchni Amerykańskiej- 25 porcji</p><p>125 g masła</p><p>1/2 szkl melasy</p><p>175 g płatków owsianych</p><p>75 g posiekanej czekolady</p><p>1/4 szkl posiekanych orzeszków ziemnych</p><p>Roztopić razem masło i melasę. Dodać płatki i wymieszać. Piec w blaszce 23x23 przez 13 min w 170st. Czekoladę roztopić, polać masę, posypać orzeszkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 263430, member: 344"] [B]1. Klasyczne[/B] wg. Classic Home Cooking- 24 porcje 125 g masła 90 g jasnego syropu kukurydzianego 90 g brązowego cukru 250 g płatków owsianych. Utrzeć masło, syrop i cukier. Dodać płatki, wymieszać. Piec w blaszce 20x30, przez 30 min w 180st. Jeszcze ciepłe pociąć na 24 porcje [B]2. Kokosowe[/B] wg. Chocolate & Baking- 16 porcji 200 g masła 200 g brązowego cukru 2 łyżki złotego syropu 275 g płatków owsianych 100 g wiórków kokosowych 75 g posiekanych kandyzowanych wiśni. Roztopić razem masło, cukier i syrop. Zestawić z ognia i dodać suche składniki i wymieszać. Piec w blaszce 23x30 przez 30 min w 170st. Jeszcze ciepłe pociąć na 16 porcji [Można przechowywać przez 1 tydzień szczelnym pojemniku i mrozić przez 1 miesiąc] [B]3. Z kawałkami czekolady[/B] wg. Chocolate & Baking 12 porcji 125 g masła 75 g cukru 1 łyżka złotego syropu 350 g płatków owsianych 76 g posiekanej ciemnej czekolady 50 g rodzynek Roztopić razem masło, cukier i syrop. Zestawić z ognia i dodać płatki, wymieszać. Dodać czekoladę i rodzynki, wymieszać. Piec w blaszce 20x20 przez 30 min w 180st. Pociąć na 12 porcji, kiedy osiągnie temperaturę pokojową. [Można przechowywać w szczelnym pojemniku przez 1 tydzień] [B]4. Z polewą czekoladową[/B] wg. Wielkiej Kuchni Amerykańskiej- 25 porcji 125 g masła 1/2 szkl melasy 175 g płatków owsianych 75 g posiekanej czekolady 1/4 szkl posiekanych orzeszków ziemnych Roztopić razem masło i melasę. Dodać płatki i wymieszać. Piec w blaszce 23x23 przez 13 min w 170st. Czekoladę roztopić, polać masę, posypać orzeszkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Flapjacks- Dla DagiM
Top
Bottom