Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
forszmak po mojemu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 648295" data-attributes="member: 90"><p>Nie wiem czy w tym dziale pasuje, ale tak na prawde, to w kilku mozna by umiescic. Danie z resztek wedlin,ja najczesciej kupuje swieze okrawki wedlin po korzystnej cenie w moim miesnym:</p><p></p><p>ok. 0,3-0,5 kg okrawków różnych wędlin</p><p>cebula</p><p>ogórki kiszone ( w zal. od ilości wędliny no i wg upodobań-ja daję czasem 1 duży, czasem 2 średniej wielkości)</p><p>koncentrat pomidorowy-też do smaku-np. 2 łyżki</p><p>ziele ang. (2-3 ziarna)</p><p>liść laurowy</p><p>pieprz do smaku</p><p></p><p></p><p>Wędlinę pokroić w cienkie paseczki, cebulę w kostkę. Podsmażyć na oleju najpierw cebulę, jak się lekko zezłoci dodać wędlinę i jeszcze razem chwilę smażyć. Włożyć do rondelka z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok. pół godziny, aż nabierze smaku,( ponieważ wędliny mogą być słone nie dodawać soli od razu, doprawić pod koniec gotowania ) Po tym czasie dodać ogórki starte na grubych oczkach i jeszcze razem gotować, aż zmiękną odpowiednio, na koniec dołożyć koncentrat i zagęścić mąką, doprawic jeszcze na koniec do smaku pieprzem świeżo zmielonym, można papryką, chili- jak kto lubi.</p><p>Podawać w bulionówkach z pieczywem, ja lubię z bułką. </p><p>U mnie w domu często też jemy taki forszmak z ziemniakami, jako drugie danie obiadowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 648295, member: 90"] Nie wiem czy w tym dziale pasuje, ale tak na prawde, to w kilku mozna by umiescic. Danie z resztek wedlin,ja najczesciej kupuje swieze okrawki wedlin po korzystnej cenie w moim miesnym: ok. 0,3-0,5 kg okrawków różnych wędlin cebula ogórki kiszone ( w zal. od ilości wędliny no i wg upodobań-ja daję czasem 1 duży, czasem 2 średniej wielkości) koncentrat pomidorowy-też do smaku-np. 2 łyżki ziele ang. (2-3 ziarna) liść laurowy pieprz do smaku Wędlinę pokroić w cienkie paseczki, cebulę w kostkę. Podsmażyć na oleju najpierw cebulę, jak się lekko zezłoci dodać wędlinę i jeszcze razem chwilę smażyć. Włożyć do rondelka z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok. pół godziny, aż nabierze smaku,( ponieważ wędliny mogą być słone nie dodawać soli od razu, doprawić pod koniec gotowania ) Po tym czasie dodać ogórki starte na grubych oczkach i jeszcze razem gotować, aż zmiękną odpowiednio, na koniec dołożyć koncentrat i zagęścić mąką, doprawic jeszcze na koniec do smaku pieprzem świeżo zmielonym, można papryką, chili- jak kto lubi. Podawać w bulionówkach z pieczywem, ja lubię z bułką. U mnie w domu często też jemy taki forszmak z ziemniakami, jako drugie danie obiadowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
forszmak po mojemu
Top
Bottom