Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Francuska sałatka z jajkami i bekonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1091555" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny przepis z książki Podróże kulinarne. Kuchnia Francuska.</p><p></p><p>[ATTACH=full]61162[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>mieszanka sałat, sałata lodowa lub sałata rzymska ( u mnie rzymska)</p><p>jajka na twardo </p><p>pomidor</p><p>boczek lub bekon - po kilka plastrów</p><p>bagietka lub pieczywo tostowe</p><p></p><p>Vinaigrette:</p><p>3 łyżki octu z czerwonego wina</p><p>3 łyżki oleju</p><p>1 łyżeczka musztardy</p><p>1/2 łyżeczki cukru</p><p>sól do smaku</p><p></p><p></p><p>Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki.</p><p>Kiedy się gotują, zrumienić na patelni bekon na chrupko oraz zrumienić w piekarniku grzanki posmarowane lekko masłem.</p><p>Pomidora pokroić w kostkę, sałatę porwać w małe kawałki.</p><p>Gotowe grzanki natrzeć rozkrojonym ząbkiem czosnku.</p><p></p><p>Przygotować vinaigrette i wymieszać z nim sałatę. dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Podawać z grzankami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1091555, member: 2721"] Pyszny przepis z książki Podróże kulinarne. Kuchnia Francuska. [ATTACH=full]61162[/ATTACH] mieszanka sałat, sałata lodowa lub sałata rzymska ( u mnie rzymska) jajka na twardo pomidor boczek lub bekon - po kilka plastrów bagietka lub pieczywo tostowe Vinaigrette: 3 łyżki octu z czerwonego wina 3 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Kiedy się gotują, zrumienić na patelni bekon na chrupko oraz zrumienić w piekarniku grzanki posmarowane lekko masłem. Pomidora pokroić w kostkę, sałatę porwać w małe kawałki. Gotowe grzanki natrzeć rozkrojonym ząbkiem czosnku. Przygotować vinaigrette i wymieszać z nim sałatę. dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Podawać z grzankami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Francuska sałatka z jajkami i bekonem
Top
Bottom