125 dag zoltej cebuli, kroimy na pol centymetrowe plastry
11 dag masla
1 listek bobkowy
1/2 filizanki sherry
1/2 filizanki bialego wina
4 filizanki wolowego bulionu
4 filizanki bulionu cielecego( mozna zastapic bulionem z kurczaka)
sol, pieprz
Starty Parmezan
W duzym rondelku saute cebule z maslem i listkiem bobkowym przez 20 minut do momentu az cebule beda zloto brazowe. Do rondla wlewamy brandy i sherry- gotujemy bez przykrycia przez 5 minut. Dodajemy biale wino i zostawiamy na gazie przez kolejne 15 minut.
Nastepnie, dodajemy buliony , pieprz i sol.Gotujemy przez 20 minut bez przykrycia, wyciagamy listek .
Zupe podajemy posypana startym parmezanem z zapiekana bagietka z parmezanem
11 dag masla
1 listek bobkowy
1/2 filizanki sherry
1/2 filizanki bialego wina
4 filizanki wolowego bulionu
4 filizanki bulionu cielecego( mozna zastapic bulionem z kurczaka)
sol, pieprz
Starty Parmezan
W duzym rondelku saute cebule z maslem i listkiem bobkowym przez 20 minut do momentu az cebule beda zloto brazowe. Do rondla wlewamy brandy i sherry- gotujemy bez przykrycia przez 5 minut. Dodajemy biale wino i zostawiamy na gazie przez kolejne 15 minut.
Nastepnie, dodajemy buliony , pieprz i sol.Gotujemy przez 20 minut bez przykrycia, wyciagamy listek .
Zupe podajemy posypana startym parmezanem z zapiekana bagietka z parmezanem